33 de ani de navigație pe Canalul Dunăre - Marea Neagră

215
33 de ani de navigație pe Canalul Dunăre - Marea Neagră - 33deanidenavigatie-1495780700.jpg

Articole de la același autor

"Astăzi, 26 mai 2017, se împlinesc 33 de ani de navigație pe una dintre cele mai importante căi navigabile din Europa. Canalul Dunăre - Marea Neagră constituie veriga ce leagă traficul maritim, prin portul Constanța, de traficul fluvial pe apele interioare europene, fiind parte componentă a coridorului paneuropean de transport dintre Marea Neagră și Marea Nordului, prin Canalul Rin - Main - Dunăre, formând o importantă rută de transport cu costuri reduse, pentru o gamă largă de mărfuri și servicii", se arată într-un comunicat de presă al Companiei Naționale Administrația Canalelor Navigabile. 


"Construcția canalului a început inițial în anul 1949, mulți dintre muncitori având statutul de deținuți pe motive politice în închisorile comuniste. Lucrările au fost sistate în 1955 și reluate abia în 1975. Canalul Cernavodă - Constanța "Magistrala Albastră" a fost inaugurat la 26 mai 1984, iar în 1987 a fost deschisă traficului naval și ramura de nord, Poarta Albă - Midia Năvodari. 


Canalul Dunăre Marea Neagră reprezintă cel mai mare obiectiv de investiție 100% românesc al tuturor timpurilor, fiind realizat exclusiv de arhitecți, contructori, tehnologie și utilaje românești. Directorul general al CNACN, Daniel GEORGESCU, consideră că acesta reușeste să își îndeplinească menirea, prin traficul înregistrat în ultimii ani, cu o medie anuală de 31 ecluzări/zi și 64 de nave ce tranzitează, în medie, canalul zilnic. Numai anul trecut media anuală a traficului pe cele două canale navigabile a fost de 90.252,73 tone capacitate/zi."


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6059 secunde