31 octombrie, dată limită pentru constănțenii care și-au asigurat culturile

215
Cererile de solicitare a ajutorului de stat în agricultură privind plata primelor de asigurare se depun până la data de 31 octombrie, inclusiv, așadar constănțenii care se află în această situație și încă nu au reușit să înainteze documentația necesară trebuie să știe că mai pot face acest lucru doar astăzi.


Ajutorul de stat se referă la polițele de asigurare, încheiate cu societățile de asigurare, plătite pentru culturile înființate în primăvara anului 2012 (plantații de pomi, arbuști fructiferi, de hamei și de vii - cu excepția soiurilor de struguri pentru vin care beneficiază de sprijin conform OMADR nr. 756/2008), eu explicat reprezentanții Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.

Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a unei cote procentuale din costul primelor de asigurare plătite de către producătorii agricoli, după cum urmează: 70% pentru polițele care prevăd acoperirea pierderilor cauzate de fenomene meteorologice nefavorabile care pot fi asimilate dezastrelor naturale; 50% pentru polițele care prevăd acoperirea pierderilor cauzate de fenomene meteorologice nefavorabile care pot fi asimilate dezastrelor naturale, precum și a altor pierderi cauzate de fenomene meteorologice nefavorabile și/sau a pierderilor cauzate de boli ale animalelor ori ale plantelor sau de infestări parazitare.

Beneficiarii ajutorului de stat sunt întreprinderile mici și mijlocii care desfășoară activitate în domeniul producției agricole primare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 31 Octombrie 2012
Stire din Economie : Un euro mai slab
Miercuri, 31 Octombrie 2012
Stire din Economie : 4,65 de lei pentru un euro?
Miercuri, 31 Octombrie 2012
Stire din Economie : AVAS privatizează 50 de firme în 2013
Pagina a fost generata in 1.3694 secunde