31 de ani de navigație pe Canalul Dunăre - Marea Neagră

5637
1
31 de ani de navigație pe Canalul Dunăre - Marea Neagră - 31ani-1432570744.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA aniversează 31 de ani de navigație pe Canalul Dunăre - Marea Neagră, una dintre cele mai importante căi navigabile din Europa, construită prin munca și sacrificiul angajaților, militarilor și deținuților politici.

În comunicatul dat publicității cu acest prilej se spune: "Planuri de a construi acest canal existau din secolul XIX, când a început să fie vehiculată ideea unui al patrulea braț al Dunării, de data aceasta artificial, care să scurteze drumul către Marea Neagră.

Această măreață construcție face astăzi posibilă legătura între Dunăre și mare. Traversează Dobrogea de la vest la est: traseul se desprinde din albia fluviului în zona vechiului port Cernavodă, trece prin localitățile Medgidia și Basarabi, ajungând la mare, în portul Constanța Sud.

Odată cu deschiderea granițelor, Canalul Dunăre - Marea Neagră a facilitat accesul țărilor din Europa la Marea Neagră și a făcut legătura cu țările orientale. Folosirea lui scurtează cu aproape 400 km ruta mărfurilor de la Marea Neagră până la porturile dunărene din Europa Centrală și cu aproape 4.000 de kilometri drumul mărfurilor din Australia și Orientul Îndepărtat către Europa Centrală.

Așa cum performanța se construiește în parteneriat, la ceas aniversar Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile mulțumește foștilor și actualilor angajați, precum și partenerilor pentru efortul depus la realizarea proiectului nostru comun, dezvoltarea traficului de nave din România." 

Comentează știrea

mos,Ilie din Onesti
25 mai 2015
Aprecieri

Tare va multumesc, dar asi multumi cu mare bucurie ,sa faceti ceva,spao-i auzim si pe carcotasii anilor1990!!!!!!!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 20 Mai 2015
Stire din Economie : Protestul marinarilor australieni
Pagina a fost generata in 0.5081 secunde