300 de stații de încărcare a vehiculelor electrice vor fi instalate în București, Timișoara și Constanța

231
300 de stații de încărcare a vehiculelor electrice vor fi instalate în București, Timișoara și Constanța - 300destatii-1542126853.jpg

Articole de la același autor

Compania Enel X România, care face parte din grupul Enel X, a anunțat că le va oferi posesorilor și flotelor de vehicule electrice posibilitatea de a se deplasa în toată țara, fără să se îngrijoreze unde vor găsi următorul punct de încărcare. "Prin acest plan ambițios de dezvoltare a unei infrastructuri extinse de încărcare în următorii cinci ani, vom contribui la un transport mai curat și mai sustenabil în toată România", a declarat Marius Chiriac - directorul Enel X România.

Primele 300 de puncte de încărcare urmează să fie instalate, în anul 2019, în București, Timișoara și Constanța.

Infrastructura de încărcare va fi instalată la centrele comerciale, supermarketuri, restaurante și hotelurile care doresc să atragă utilizatorii de vehicule electrice. Instalarea și mentenanța infrastructurii de încărcare nu vor presupune costuri pentru partenerii de reîncărcare, în schimbul punerii la dispoziție a locurilor de parcare, se arată în comunicatul dat publicității.

La rândul lor, municipalitățile pot avea acces la un serviciu similar.

Infrastructura care va fi dezvoltată în România se bazează pe soluțiile de încărcare ale diviziei globale Enel X. Acestea sunt echipamente modulare, scalabile, livrabile "la cheie" către consumatorii individuali, companii și instituții, potrivit companiei. Este prevăzută instalarea de stații cu putere de 22 kW (Quick), 50 kW (Fast) și peste 150 kW (Ultrafast). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5021 secunde