30 noiembrie 2021 - termenul limită de conectare a aparatelor de marcat fiscale pentru contribuabilii mici și mijlocii

156
30 noiembrie 2021 - termenul limită de conectare a aparatelor de marcat fiscale pentru contribuabilii mici și mijlocii - 30noiembrie2021termenullimitadec-1629912236.jpg

Articole de la același autor

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța le reamintește operatorilor economici încadrați în categoria contribuabililor mici și mijlocii că, potrivit legislației în vigoare, au obligația de a asigura conectarea la distanță a aparatelor de marcat electronice fiscale respectând termenele și prevederile legale.

Conectarea aparatelor la sistemul informatic al ANAF presupune renunțarea la anumite declarații ce se depun periodic de către contribuabili, având ca efect o simplificare a obligațiilor declarative, în eventualitatea realizării cu succes a procesului și transmiterii datelor complete.

În situația în care aceștia utilizează aparate de marcat instalate în zone nedeservite de rețele de comunicare electronice, au obligația completării și transmiterii declarației prevăzute de lege.

Nerespectarea obligației de a asigura conectarea la distanță a aparatelor de marcat fiscale, în vederea transmiterii de date fiscale către ANAF, constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 8.000 și 10.000 lei.

Informații privind procedura de conectare la sistemul informatic al MF-ANAF se pot obține:

- prin consultarea Ghidului cu privire la conectarea aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic al MF-ANAF, disponibil pe site-ul www.anaf.ro în secțiunea Servicii online-Aparate de marcat electronice fiscale (case de marcat);

- prin formularul unic de contact, disponibil pe site-ul www.anaf.ro în secțiunea Contact - Formular de contact

- telefonic, apelând Call Center-ul de asistență al ANAF, la nr. 0314/039.160;

- la structurile de asistență pentru contribuabili din cadrul unităților fiscale teritoriale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3421 secunde