22 de proiecte noi pentru extinderea și modernizarea rețelelor de apă și apă uzată

121
22 de proiecte noi pentru extinderea și modernizarea rețelelor de apă și apă uzată - 22deproiectenoi-1611491728.jpg

Articole de la același autor

În cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, România a semnat alte 22 de proiecte noi, în valoare totală de 4,44 miliarde de euro, pentru extinderea și modernizarea rețelelor de apă și apă uzată, precizează Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Prin realizarea investițiilor din sectorul de apă, peste 4,2 milioane de români vor avea la dispoziție apă potabilă la standarde europene. În același timp, de rețelele de canalizare extinse și îmbunătățite vor beneficia 5,1 milioane de persoane.

Noile investiții le completează pe cele începute în perioada anterioară, prin intermediul Programului Operațional Sectorial Mediu. Din aceste proiecte, 29 au fost fazate, iar continuarea lor este finanțată din POIM.

Totodată, alte 23 proiecte noi, cu o valoare estimată de 4,7 miliarde de euro se află în diferite stadii de pregătire, cele mai avansate fiind proiectele regionale Iași, Mehedinți, Teleorman, Tulcea și Vaslui. La acestea se adăugă și 41 proiecte de asistență tehnică.

La nivelul POIM – sector apă, până în prezent au fost semnate 92 contracte de finanțare, în valoare eligibilă de 5,15 miliarde de euro, fiind atins un nivel de supracontractare de 197%.

Printre proiectele noi de apă și apă uzată finanțate în actuala perioadă de programare se numără și proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în aria de operare a RAJA SA Constanța, cu o valoare eligibilă de 435,17 milioane de euro.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6322 secunde