200 de membri Cartel ALFA au protestat în fața prefecturii

243
Confederația Națională Sindicală Cartel ALFA a început de ieri protestele, Constanța aflându-se printre primele orașe în care oamenii și-au expus nemulțumirile. Aproape 200 de constănțeni au mers în fața Prefecturii și au fluturat pancarte pe care scria "Nu vrem să fim colonie FMI", "Modificați urgent Legea dialogului social", "Români, dormiți fericiți", "Nu negociați cu FMI drepturile noastre" și multe altele.


"Îmi pare rău că actualul Guvern și-a uitat promisiunile. Am organizat acest protest pentru a le aminti că în perioada în care se aflau în opoziție erau alături de noi la orice manifestare și miting. Și-au luat angajamentul că vor schimba toate legile strâmbe date de Guvernul Boc. Le reamintim actualilor guvernanți că sunt acum la putere și datorită nouă. În modul în care se comportă acum, uitând promisiunile făcute, nu fac altceva decât să se alieze cu Traian Băsescu", a precizat vicepreședintele Cartel Afla, Toader Paraschiv, prezent, ieri, la Constanța.
De altfel, printre principalele revendicări se numără modificarea de urgență a Legii dialogului social, privatizări care să asigure păstrarea activității și a locurilor de muncă, deblocarea posturilor din sectorul bugetar, oprirea privatizării companiilor strategice, crearea de locuri de muncă, modificarea și aplicarea legii salarizării unice pentru bugetari și abrogarea imediată a actelor normative care eșalonează până în 2016 plata drepturilor salariale câștigate în instanță.

"Guvernul să nu mai accepte presiunile FMI și ale Băncii Mondiale în ceea ce privește Legea dialogului social. Nu se poate ca Fondul Monetar să-mi stabilească relațiile mele de muncă sau salariul", a precizat președintele Cartel Alfa Constanța, Ion Caraignat.

De asemenea, protestatarii au mai solicitat și creșterea salariului minim pe economie la 850 de lei, de la 1 ianuarie 2013, lucru care ar duce la o creștere a consumului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 03 Aprilie 2012
Stire din Economie : Bogdan Hossu, în dispută cu DNA
Pagina a fost generata in 0.5886 secunde