2.000 de posturi din Poșta Română vor fi restructurate

405
2.000 de posturi din Poșta Română vor fi restructurate - postaromana2791-1309866203.jpg
Circa 2.000 de locuri de muncă de la Compania Națională Poșta Română vor fi restructurate, din 34.000 în prezent, iar la SN Radiocomunicații vor fi eliminate 450 de posturi, din cele 1.950 existente în prezent, potrivit ministrului Comunicațiilor, Valerian Vreme, citat de Mediafax.

"În ceea ce privește Poșta Română procesul a demarat în această săptămână. Avizele sunt luate și vom asista în următoarele două luni la un proces accelerat de restructurare", a afirmat Vreme într-o conferință de presă.

În luna iunie Vreme a declarat că procesul de restructurare a Poștei va implica desființarea a 7 sucursale, 146 de posturi de conducere și 454 subunități, proces care va genera economii anuale de până la 50 milioane de lei. Anterior, Poșta a anunțat că fiecare salariat al companiei va fi trimis în concediu fără plată câte două zile în fiecare lună, până la finele anului.

La compania Radiocomunicații vor fi restructurate 450 de posturi restructurate, din 1.950 în prezent.

Vreme a precizat că volumul vânzărilor companiei a crescut în primele cinci luni, iar în prezent companie este pe profit.

Ministrul a anunțat, de asemenea, că trei centre din subordinea instituției pe care o conduce - Centrul Național de Management al Sistemelor Informatice, Centrul Național România Digitală și Centrul de Supercomputing vor fi comasate, operațiune care nu presupune desființarea de locuri de muncă.

"Vom face o comasare într-un centru de excelență IT pentru Guvern, în care să fie dezvoltate soluții informatice care să opereze principalele platforme de e-guvernare. Aceste centru va deveni un instrument de consultanță pentru alte instituții ale statului în proiecte de dezvoltare a sistemelor informatice", a mai spus ministrul.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8758 secunde