18 firme expun la Tomis Yacht și Salon SUV-uri 2012

774

Articole de la același autor

S-a deschis, în Portul Turistic Tomis, cea de-a XVI-a ediție a Tomis Yacht și Salon SUV-uri 2012 - pe scurt un târg specializat de echipamente și ambarcațiuni de agrement, sportive, de pescuit, mobilier pentru grădini, SUV-uri.
La această ediție sunt prezente un număr de 18 firme, care expun pe o suprafață de 1.500 de metri pătrați. "Ediția din acest an reflectă în mod obiectiv situația actuală a pieței nautice din România. Tocmai de aceea apreciem în mod deosebit eforturile celor care au răspuns invitației noastre și sunt prezenți ca expozanți, la cea de-a XVI-a ediție a târgului, contribuind astfel la continuarea tradiției de la malul Mării Negre. Acești expozanți au pregătit pentru vizitatori ambarcațiuni de dimensiuni mici și medii, cu și fără motor, cu ofer-te de prețuri adaptate cerințelor actualei piețe", au subliniat reprezentanții Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, organizatorii acestui târg.
Cât v-ar costa o ambarcațiune, de exemplu, de puțin peste șapte metri lungime, 2,55 lățime, cu motor de 175 CP (motor Mercury), numai bună pentru cel mult opt persoane? Undeva la 43.500 de euro. Bineînțeles, acesteia i s-ar "asorta" de minune și un SUV puternic, care poate ajunge chiar și la aproximativ 35.000 de euro.

Criza a lovit puternic și în acest domeniu
Primele ediții ale acestui eveniment s-au bucurat de un număr considerabil de expozanți și, implicit, de un public curios și de mulți doritori să scoată bani serioși din buzunare, iubitori ai mării, ai yachtingului, pentru a-și îndeplini visele. În 2010 însă, când criza deja își făcea bine simțite efectele, vânzările din acest segment au fost într-o scădere dramatică (cu 30 - 40% mai puțin față de
2008).
A urmat 2011, anul când s-a simțit o oarecare înviorare în privința vânzărilor de ambarcațiuni cu dimensiuni mai mici. Cererile pentru ambarcațiuni mari au lipsit totuși cu desăvârșire.

Târgul, deschis până duminică
Portul Turistic Tomis Constanța, gazda acestui târg, îi așteaptă pe turiști și constănțeni până duminică, între orele 11.00 - 20.00.
Acolo sunt expuse ambarcațiuni, motoare de bărci, echipamente electronice navale, propulsoare, pompe de apă, remorci pentru transport ambarcațiuni, bărci pneumatice, echipamente și accesorii nautice, echipamente de salvare și pentru sporturi acvatice, mobilier pentru terase și grădini de vară, SUV-uri.
La Tomis Yacht sunt prezenți importatori și distribuitori ai unor firme recunoscute pe plan mondial precum: Mercury, Mariner, Mercury Mercruiser, Mercury Diesel, Sole Torqeedo, Motorguide, Thruster, Quicksilver, Bayliner, Trophy, Boston Whaler, Sea Line, Regal, Valiant, Arvor, Lund Tracker, Sunracker, Nitro, Linder, Terhi, Mitsubishi Heavy Industries, Doosan, Fisher Panda, Lister Petter, Hyundai, Craftsman, Seasall, Krot, Jpm, Simrad, Lowrance, B&G, Jrc, Koden Electronics, Sevenstar Electronics, Epak, Scanstruct, Ac Marine, C-Map, Navionics, Euronav, Atn Corporation, Jobe, Sunseeker, Șantierele Bavaria, Sessa, Galeon, Four Winns, Gama Pepit, Demaror, Lanex, Beal și altele.
De asemenea, în cadrul salonului de SUV-uri sunt prezente și mărci auto ca BMW, Chevrolet, Citroen și Opel.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.484 secunde