17 marinari filipinezi, ruși și ucraineni arestați în Venezuela

408
17 marinari filipinezi, ruși și ucraineni arestați în Venezuela - 17marinarfilipinezi-1540131485.jpg

Articole de la același autor

Procuratura Venezuelei a emis un comunicat de presă, pe 19 octombrie, în care se precizează că 17 membri ai echipajului de pe tancul petrolier "Jose Progress" și 3 venezueleni au fost arestați, fiind suspectați de trafic de droguri. Autoritățile au descoperit un recipient cu 124 kilograme de cocaină atașat de corpul imers al navei. Printre marinarii reținuți se numără 13 filipinezi, 3 ruși și un ucrainean. Toți sunt acuzați de trafic de droguri. Nava este, de asemenea, arestată.

Astfel de cazuri sunt tot mai frecvente. Traficanții au găsit metoda de a atașa pachetele cu droguri pe corpul imers al navelor, care le transportă la destinație fără știința echipajelor și a armatorilor. Practica este cunoscută de autoritățile portuare din întreaga lume. De regulă, acestea se mulțumesc să confiște drogurile și să ia declarații, după care eliberează navele și echipajele.

Dar Venezuela are o altă politică. Echipajele și navele sunt arestate, fără a exista dovada implicării lor în traficul de droguri. În cele din urmă, după procese îndelungate și apelul la instanțele internaționale, echipajele și navele sunt eliberate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4991 secunde