16 pirați capturați de Garda de Coastă Seychelles, cu sprijinul UE NAVFOR

347
Garda de Coastă Seychelles a arestat 16 pirați în ultimele cinci zile, în urma informațiilor primite de la avioane ale UE NAVFOR (forța de intervenție a Uniunii Europene).
Pe 18 noiembrie 2010, Garda de Coastă a interceptat o balenieră și un schif, cu cinci pirați la bord. Operațiunea a avut loc după ce o aeronavă franceză E-3F SDCA, din UE NAVFOR, a fost lansată pentru a căuta un grup de pirați care a efectuat două atacuri fără succes împotriva unor nave de pescuit, cu o zi în urmă.
Pe 20 noiembrie, o a doua operațiune combinată între UE NAVFOR și Garda de Coastă Seychelles a dus la interceptarea unei flotile alcătuite dintr-o balenieră, o navă de pescuit și două skiff-uri, care transportau unsprezece pirați și șapte ostatici.
Operațiunea a fost posibilă după ce navele piraților au fost observate de două aeronave ale UE NAVFOR. Pirații capturați sunt suspectați că au participat la un atac eșuat împotriva unei nave de pescuit spaniole, în ziua anterioară. Operațiunea Gărzii de Coastă a condus la eliberarea celor șapte pescari din Seychelles, care erau ostatici și la arestarea piraților.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 24 Noiembrie 2010
Stire din Economie : Cum ajunseră români să-i dea foc lânii
Pagina a fost generata in 3.6318 secunde