13 țări și-au trimis reprezentanții la Ziua Portului Constanța la Krems (Austria)

214

Articole de la același autor

Circa 200 de delegați din 13 țări (Croația, Germania, Turcia, Bulgaria, Ungaria, Azerbaidjan, Georgia, Kazahstan, Serbia, Cehia, Slovacia, Belgia și Olanda), reprezentând companii și autorități din domeniul transporturilor și logisticii, au participat ieri, 19 aprilie 2018, la cea de-a XII-a ediție a Zilei Portului Constanța la Krems (Austria).


Evenimentul a fost organizat de Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța în parteneriat cu Rhenus Donauhaffen Krems. 


În cadrul reuniunii, Nicolae Dan Tivilichi, directorul general al CN APM SA, a declarat că: "Portul Constanța poate fi podul care leagă Europa de Asia, Austria având un rol important în acest context. Trebuie însă să folosim Dunărea la adevăratul său potențial". 


Despre importanța Dunării a vorbit și Gerhard Gussmagg, directorul portului Krems (Rhenus Donauhaffen Krems), partenerul portului Constanța în Austria, care a subliniat rolul portului Constanța pentru portul Krems și clienții acestuia.


În anul 2017, traficul de mărfuri operat între portul Constanța și porturile austriece a totalizat 654.794 tone, ponderea având-o produsele metalice și îngrășămintele naturale și chimice. Acest trafic are însă toate premisele să crească în contextul în care problemele de navigație pe Dunăre par să se finalizeze, Bulgaria începând dragajul pe sectoarele sale.


În cadrul evenimentului operatori importanți din portul Constanța - Comvex, CSCT, TTS și Socep - au stabilit întâlniri de afaceri cu potențiali parteneri.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 20 Aprilie 2018
Stire din Economie : Pulsul economiei
Luni, 26 Martie 2018
Stire din Economie : Pulsul economiei
Luni, 12 Martie 2018
Stire din Economie : Pulsul economiei
Sâmbătă, 03 Martie 2018
Stire din Economie : Pulsul economiei
Joi, 01 Martie 2018
Stire din Economie : Mozaic economic
Pagina a fost generata in 0.4702 secunde