112,5 milioane lei pentru reabilitarea sistemului de termificare din nouă municipii

192
112,5 milioane lei pentru reabilitarea sistemului de termificare din nouă municipii - 1125milioaneleipentrureabilitare-1590501093.jpg

Articole de la același autor

Guvernul cofinanțează lucrările de modernizare, reabilitare și retehnologizare a sistemelor de alimentare centralizată cu energie termică din municipiile Bacău, Brad, Brașov, Giurgiu, Iași, Motru, Oradea, Sibiu și Tulcea.

Ieri, 26 mai 2020, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan, a aprobat ordinul privind repartizarea sumei de 112,5 milioane lei alocată în acest scop.

Potrivit actului normativ, vor fi încheiate contractate de finanțare pentru alocarea, din bugetul ministerului, a sumei de 75,3 milioane lei pentru anul 2020 și a sumei de 37,2 milioane lei, programată pentru anul 2021.

"Am semnat ordinul cu încrederea că cetățenii vor beneficia încă din iarna următoare de servicii de termoficare de bună calitate, căldură în case și fără a aștepta minute bune să se încălzească apa la robinet. Sistemul centralizat de încălzire trebuie să ofere servicii de calitate în raport cu prețul plătit de cetățeni.

Prin încheierea acestor contracte, la nivel local, «Programul Termoficare» va ajuta și la relansarea economică, asigurând, astfel, locuri de muncă pentru firmele care vor efectua lucrările de înlocuire a rețelelor vechi", a precizat ministrul Ion Ștefan.

La nivelul MLPDA se derulează "Programul Termoficare" aprobat prin OUG 53/2019 privind aprobarea Programului multianual de finanțare a investițiilor pentru modernizarea, reabilitarea, retehnologizarea și extinderea sau înființarea sistemelor de alimentare centralizată cu energie termică a localităților, care se implementează în perioada 2019-2027. Cota de cofinanțare din bugetul MLPDA este de maximum 85% din totalul cheltuielilor eligibile ale proiectului, iar contribuția de la bugetul local va fi de minimum 15%. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4654 secunde