105 trenuri au fost întârziate de căderile de copaci

142
105 trenuri au fost întârziate de căderile  de copaci - 105tranuri-1521136225.jpg

Articole de la același autor

Potrivit Ministerului Transporturilor, în cursul anul 2017 s-au produs peste 220 de căderi de copaci peste calea ferată, care au afectat atât linia de contact pentru alimentarea cu energie electrică de tracțiune și alte elemente ale infrastructurii feroviare (linii, echipamente electrice), cât și materialul rulant (locomotive și vagoane) din compunerea trenurilor.

În ultimele patru luni, ca urmare a căderii accidentale de arbori peste infrastructura feroviară, s-a produs întârzierea a 105 trenuri de călători cu un total de peste 9.500 minute, precum și pagube materiale a căror valoare se ridică la peste 200.000 lei. Numai în data de 10 decembrie 2017 a fost necesară intervenția personalului și utilajelor CFR pentru tăierea și scoaterea din gabaritul căii ferate a 21 de arbori în zonele Ilva Mica - Vatra Dornei, Lainici - Livezeni și Orșova - Caransebeș, care au produs blocarea circulației feroviare pentru un total de 11 ore și întârzierea a 19 trenuri de călători cu un total de 2.733 minute (peste 45 ore), cu o medie de 2:15 ore/tren.

Întrucât restabilirea cu operativitate a circulației normale a trenurilor este îngreunată de legislație și de modul de lucru impus de autoritățile din domeniul silvic, se impune asigurarea cadrului legal care să permită intervenția de urgență a administratorului de infrastructură feroviară în executarea imediată a lucrărilor de toaletare și tăiere a vegetației lemnoase și de înlăturare a potențialelor pericole identificate în limita zonei de siguranță a infrastructurii feroviare, în vederea restabilirii condițiilor de circulație normală pe calea ferată. Masa lemnoasă rezultată ar urma să fie pusă la dispoziția autorităților din silvicultură. Ministerul Transporturilor a inițiat un proiect de OUG în acest sens, pe care l-a pus în dezbatere publică.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 16 Martie 2018
Stire din Economie : Condamnați-mă!
Pagina a fost generata in 0.4597 secunde