Yachtingul, spectacol cu vele, pe litoral

234
Yachtingul, spectacol cu vele, pe litoral - yachting-1532263226.jpg

Articole de la același autor

Din poveștile copilăriei, păstrăm în amintire fermecătoare aventuri pe ape dezlănțuite, bătrâni lupi de mare, valuri uriașe, pirați, insule minunate. Astăzi, când urmărim pe apă evoluția unei ambarcațiuni cu pânze, ne simțim cuprinși de emoții estetice, de dorința de a pluti pe ape, de a înfrunta și stăpâni natura, vântul, valurile... 


Dincolo de "poezia" oferită de vele, yachtingul de agrement constituie un mijloc prețios al educației fizice, realizând dezvoltarea armonioasă, călirea organismului și formarea unor valoroase trăsături de caracter, calități morale și de voință necesare în viața de zi cu zi, creând obișnuința de practicare a exercițiului fizic, a navigației cu vele, pregătind participantul în organizarea petrecerii timpului liber, la sfârșit de săptămână sau în vacanță, în mod plăcut și util. 


Navigația cu vele reprezintă știința și tehnica de a conduce o ambarcațiune cu vele ce folosește pentru propulsie vântul. Dacă, în casele locuitorilor de la munte, există o pereche de schiuri, la fel de necesar este ca în locuințele celor care trăiesc în preajma unor lacuri, a Dunării, a Deltei sau pe litoralul Mării Negre să se găsească o ambarcațiune cu vele, în vederea navigației pe timpul sezonului estival, cu care să se participe la navigația de agrement sau pescuit sportiv. 


Copiii, elevii, studenții, tinerii și chiar adulții care doresc să practice yachtingul se pot adresa tehnicienilor de la cluburile Știința, Electrica, Wind Hunter Constanța sau, în sudul litoralului, CS Mangalia. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5374 secunde