Vulnerabilitate: oricine poate debloca un iPhone fără LockScreen

150
Vulnerabilitate: oricine poate debloca un iPhone fără LockScreen - apple-1361103788.jpg
Apple a reușit să dezamăgească foarte mult odată cu publicarea versiunii 6.1 a sistemului lor de operare, iOS. După problemele cu bateria iPad-ului și semnalul iPhone 5, iată că apare o nouă veste proastă pentru compania americană: sistemul de blocare a smartphone-ului din ecranul de start poate fi obstrucționat foarte ușor. Potrivit Gizmodo, codul din patru cifre folosit în lockscreen-ul gadgetului poate fi înlăturat prin apăsarea butonului home, după un tipar simplu.

Update ineficient

OS 6.1 pare a fi cel mai slab update firmware de la Apple de la lansarea primului iPhone și până acum. Imediat dupa publicarea iOS 6.1, utilizatorii care au facut update-ul au reclamat o autonomie de lucru mai redusă pentru iPhone 5 și iPad 4, dar și probleme cu semnalul mobil la iPhone 4S. De altfel, Vodafone Marea Britanie și-a avertizat clienții să nu facă update-ul la această versiune.

Ulterior, Apple a publicat o soluție de puțin peste 20 MB și a rezolvat problema. Dar iată că nu în totalitate. Vulnerabilitatea descoperită acum permite accesul oricui la toate datele pe care le aveți pe telefon (dacă nu folosiți parole sau coduri de blocare individuale per aplicație). Pe Youtube există deja filmulețe în care se demonstrează practic vulnerabilitatea sistemului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 11 Februarie 2013
Stire din Diverse : Noul Xbox va comunica cu tine verbal
Pagina a fost generata in 0.4083 secunde