Vreți să vedeți cum arată "Marea în culori pe pânză"?

206
Vreți să vedeți cum arată

Articole de la același autor

Muzeul Național al Marinei Române găzduiește, săptămâna aceasta, două vernisaje importante. Primul va avea loc joi, 9 august, ora 17.00, în salonul expozițional "Comandor Dimitrie Știubei". Este vorba despre expoziția de pictură marină "Marea în culori pe pânză", semnată de cunoscutul artist Alexandru Ghinea. Evenimentul va fi prezentat de președintele Asociației Artiștii Dobrogeni, Mirela Turtoi. Expoziția poate fi admirată în perioada 9 august-14 septembrie.

Cea de-a doua se va desfășura vineri, 10 august, începând cu ora 14.00. De data aceasta, publicul este invitat la vernisajul expoziției de pictură "Introspecție cromatică", semnată de cunoscutul pictor marinist, fost ofițer de marină, Mircea Popițiu.

Fidel misiunii sale de credință, în urmă cu aproximativ 13 ani, el și-a vernisat prima expoziție, intitulată "Spații 2005", tot la Muzeul Național al Marinei Române. La acel moment, pictorul mărturisea: "Nu mă pot dezlipi de spațiul marin al apelor, pentru că pot să spun că i-am aparținut din 1979 până în 2000. Întotdeauna am fost fascinat de frumos și probabil că latura sentimentală a fost mai puternică. Pentru mine, pictura reprezintă un spațiu experimental vizavi de mine și lumea ce mă înconjoară. Culoarea și materialele îmi oferă posibilitatea restituirii sentimentelor pe care le am la un moment dat".

Expoziția va fi vernisată de directorul Muzeului de Artă Constanța, criticul Doina Păuleanu, și va putea fi vizitată până pe 2 septembrie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 04 August 2018
Stire din Diverse : Haideți la plimbare cu caiacul!
Pagina a fost generata in 0.9568 secunde