Vrei un zâmbet strălucitor? Fii atent la fructele consumate

176
Vrei un zâmbet strălucitor? Fii atent  la fructele consumate - zambetstralucitor1366115076-1366173444.jpg
Specialiștii în nutriție recomandă consumul de fructe pentru că sunt bune pentru sănătate mulțumită vitaminelor. Cu toate acestea, atunci când ne referim la frumusețea dinților, fructele pierd teren. Pot produce carii? Pentru menținerea dinților sănătoși este preferabil consumul de fructe uscate, proaspete sau fierte, ca în compot? Sunt întrebări la care încearcă să răspundă passionsante.be.

Din multe motive, respectiv aport substanțial de vitamine, minerale și fibre, combaterea bolilor cardiovasculare, prevenirea cancerului - este important să mâncăm câteva porții de fructe pe zi. Din punct de vedere strict dentar, este recomandabil consumul merelor și perelor pentru că favorizează producerea salivei, importantă pentru combaterea bacteriilor și plăcii dentare. Totuși, multe fructe conțin zahăr, unele mai mult decât altele. Ele conțin și acizi - citricele, de exemplu - care dăunează smalțului dentar.

Sfaturile pe care le dă site-ul passionsante.be sunt următoarele: este de preferat un fruct proaspăt unuia fiert (compot), băuturile din fructe făcute cu blenderul trebuie evitate și se recomandă mai degrabă fructele la conservă în suc propriu decât cele în sirop.

Fructele învelite în ciocolată, în sirop sau cele uscate (stafide, caise, rondele de banane) trebuie consumate cu măsură pentru că ele conțin mult zahăr și se pot lipi de dinți. Din punct de vedere strict dentar, sunt identice cu dulciurile.

Site-ul mai recomandă evitarea perierii dinților imediat după consumul de citrice sau suc (îndeosebi la micul dejun) - este mai bine să treacă 30 de minute înainte de periaj. Cantitatea de suc de fructe (proaspăt sau concentrat) recomandată este de cel mult un pahar pe zi, citează Agerpres. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6113 secunde