Vitaminele și mineralele din alimentația copilului tău

521
Vitaminele și mineralele din alimentația copilului tău - vitamineee-1321635845.jpg

Articole de la același autor

Dezvoltarea și creșterea armonioasă a celor mici este condiționată de o alimentație bogată în vitamine și minerale. Aceste substanțe nutritive ajută copiii să crească mari și sănătoși.

Încă de la primele zile, micuții trebuie să consume acizi grași, care ajută la crearea celulelor organismului, la dezvoltarea și funcționarea sistemului nervos și al creierului. În plus, acizii grași întăresc sistemul cardiovascular și cel imunitar și se găsesc nuci, ulei de soia, ouă sau pește.

Vitamina C ajută la repararea celulelor organismelor, a globulelor roșii din sânge și a țesuturilor. Totodată, vitamina C menține sănătatea gingiilor, întărește vasele de sânge și grăbește procesul de vindecare a rănilor. Copiii au nevoie și de calciu care să le întărească oasele și să îmbunătățească funcțiile musculaturii. Vitamina E este esențială pentru a proteja celulele de acțiunea radicalilor liberi, iar vitamina D ajută la absorbția mineralelor în organism și întărirea dinților și oaselor. Din alimentația copilului, nu trebuie să lipsească nici fierul, potasiul, vitamina A și magneziul. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011
Stire din Diverse : Cartofi  cu ou și spanac
Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011
Stire din Diverse : Când îl ducem la dentist pe cel mic
Sâmbătă, 12 Noiembrie 2011
Stire din Diverse : Budincă de cartofi la cuptor
Sâmbătă, 12 Noiembrie 2011
Stire din Diverse : Ce surprize pregătește  Teatrul de Stat
Pagina a fost generata in 1.5665 secunde