Visând cu ochii deschiși, pe Cheile Bicazului

1109
Visând  cu ochii deschiși,  pe Cheile Bicazului - bicaz2-1321630086.jpg

Articole de la același autor

Cine a fost în vizită la Cheile Bicazului știe deja că este un loc de vis al României. Este locul în care munții vorbesc cu tine, locul ce impresionează prin peisajul montan care îți taie răsuflarea.

Cheile Bicazului s-au format în urma unor eroziuni produse de râul Bicaz și afluenții lui, și se întind pe o distanță de 8 kilometri, între Lacul Roșu și Bicazul Ardelean. Aceste chei formează granița între Transilvania și Moldova și sunt poziționate mai exact în partea centrală a Munților Hășmaș (județele Neamț și Harghita).

Parcul Național din care cheile fac parte se întinde între Harghita și Neamț, cu o suprafață totală de 6.675 ha, și este unul dintre cele mai importante zone geologice din țara noastră.

Obiective turistice

După cum am spus, Cheile Bicazului sunt incluse într-un parc național, alături de Lacul Roșu, Hășmașul Mare - Piatra Singuratică și Hășmașul Negru, Cheile Sugăului.

În pereții stâncoși ai acestei zone se adăpostesc câteva peșteri și avene foarte frumoase - Peștera Neagră sau Peștera Cascada, Licas, Avenul cu Trei Intrări. Afluenții Bicazului au format la rândul lor alte chei cum ar fi: Cheile Laposului, Cheile Sugăului sau Cheile Bicăjeului.

Împrejurimi

Cheile Bicazului sunt străbătute de drumuri cu serpentine și formațiuni stâncoase impresionante (Piatra Altarului – 1.120 m altitudine, Piatra Pinteștilor - 847 m, Piatra Arșiței - 835 m, Piatra Surducului, Poarta de Piatră și Polițele Bardosului).

Este un loc cu o priveliște pitorească impresionantă, poate chiar cea mai frumoasă din România.

Cine dorește să meargă în excursie acolo ar trebui să își rezerve timp să călătorească la picior întreaga zonă, atât pentru o porție de aer curat, cât și pentru priveliștea mirifică.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011
Stire din Diverse : Cartofi  cu ou și spanac
Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011
Stire din Diverse : Când îl ducem la dentist pe cel mic
Sâmbătă, 12 Noiembrie 2011
Stire din Diverse : Budincă de cartofi la cuptor
Sâmbătă, 12 Noiembrie 2011
Stire din Diverse : Ce surprize pregătește  Teatrul de Stat
Pagina a fost generata in 1.8364 secunde