Unde ne putem trimite seniorii din familie în vacanță și la ce prețuri

187
Unde ne putem trimite seniorii  din familie în vacanță și la ce prețuri - fondseniors2-1378465215.jpg

Articole de la același autor

Pentru majoritatea constănțenilor trecuți de prima tinerețe, o vacanță departe de țară, în destinații mai mult sau mai puțin exotice, este doar un vis frumos. Știm cu toții că foarte mulți se confruntă cu mari probleme în jurul perioadei de pensionare, iar cei care îndeplinesc toate condițiile de vârstă și vechime obțin niște sume care, multora, abia le permit să supraviețuiască de la o lună la alta. În această perioadă însă, agențiile de turism promovează pachete foarte interesante, și ca destinație, și ca preț, prin programe destinate exclusiv seniorilor, adică persoanelor de peste 50 de ani. Așadar, poate și cu puțin ajutor din partea celor dragi, "mai marii familiei" ar putea petrece câteva zile în care să se relaxeze, să-și încarce bateriile.

Să începem cu Grecia - Paralia Katerini, destinație încă extrem de apreciată de constănțeni. Luna aceasta, un sejur de șapte nopți la un hotel de trei stele de acolo, pentru seniorii de peste 50 de ani, costă 130 de euro, de persoană, la care se mai adaugă încă 250 de lei pentru transportul cu autocarul, așadar pentru două persoane cazarea, transportul și micul dejun costă undeva la 1.600 de lei. În acești bani intră și o excursie la Complexul monahal de la Meteora, dar și o cină la restaurantul hotelului. Pentru excursii la Muntele Olimp, Atena (unde se pot vizita Acropole, Stadionul Olimpic, Parlamentul, Academia, Piața Sintagma și Piața Omonia) sau în Insula Skiathos, seniorii trebuie să mai plătească în jur de 200 de lei. Așadar, vacanța nu ar sări foarte mult peste 2.000 de lei, pentru două persoane.

Cipru este o altă destinație pentru care s-au conceput pachete speciale pentru seniori, însă prețurile sunt ceva mai mari, având în vedere că transportul se efectuează cu avionul. De luna viitoare, o vacanță acolo de opt zile costă 260 de euro, la care se mai adaugă 100 de euro taxele de aeroport. Avem însă șapte nopți cazare, cu demipensiune, la hotel de două stele superior, dar și două excursii de câte jumătate de zi la Nicosia și Larnaca - Lefkara.

Dubai și Tenerife

Pentru cei care își permit o vacanță mai scumpă și mai excentrică, Dubaiul poate fi o variantă. Pentru o vacanță în octombrie, de șapte nopți, la un hotel de trei stele, trebuie să se achite, pentru două persoane, puțin peste 1.000 de euro, cu tot cu taxele de aeroport și de viză.

Și Tenerife poate fi o destinație numai bună pentru seniorii familiei, însă nici în acest caz pachetele nu sunt chiar pentru oricine. 1.500 de euro costă o vacanță de șapte nopți, pentru două persoane, la hotel de patru stele, cu pensiune completă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.429 secunde