Unde mâncăm, la restaurant sau la autoservire?

2428
1
Unde mâncăm, la restaurant sau la autoservire? - autoservire-1310157972.jpg
Restaurantele de tip autoservire din stațiunea Mamaia fac concurență serioasă celorlalte restaurante și terase. Tot mai mulți turiști preferă să servească masa la o autoservire unde, pentru un meniu format dintr-o ciorbă de vacă, friptură de pui cu cartofi prăjiți și salată, scot din buzunare 11,5 lei. În timp ce la restaurant, pentru un meniu format din ciorbă de burtă, șnițel de pui cu piure și salată, turiștii plătesc peste 15 lei. Meniul diferă de la un local la altul, astfel că, la un restaurant situat la intrare în Satul de Vacanță, o variantă de meniu de două porții este de tipul: patru mici, pulpă de pui la grătar, ceafă de porc la grătar, cartofi prăjiți sau natur, salată de varză, pentru care turiștii trebuie să plătească 34 lei. Același restaurant propune și un meniu pentru copii, alcătuit din supă de pui, șnițel din piept de pui, cartofi piure, iar, ca desert, înghețată sau clătită, totul pentru 19 lei porția.
Dacă la o autoservire un mic este 0,7 lei, la restaurant turiștii plătesc de două ori mai mult, scoțând din buzunare 1,4 lei.
În timp ce la restaurante meniul este în fiecare zi altul, la cele de tip autoservire meniul este în funcție de preferințele turiștilor. La un restaurant de tip autoservire, situat în zona Satului de Vacanță, turiștii pot alege o tochitură de porc "ca la mama acasă" pentru doar cinci lei. Și sărmăluțele sunt la mare căutare în rândul turiștilor, care scot din buzunar patru lei la aceeași autoservire.
Irina C., din Ploiești, a declarat că, de când a sosit la mare, servește zilnic masa la restaurantele de tip autoservire din Mamaia, deoarece prețurile sunt mai accesibile decât la celelalte restaurante, iar "mâncarea este foarte bună". "De obicei, mănânc cartofi prăjiți cu frigărui de pui, dar îmi plac foarte mult și micii", a mai adăugat Irina.
Se pare că metoda patronilor care se străduiesc să-și atragă clienții cu promoții de tipul: 1 pizza + 1 suc la 0,5 l la 18 lei, la o pizza comandată primesc una gratis, dă rezultate, tot mai mulți turiști fiind atrași de astfel de promoții.
Loredana BRUMĂ

Comentează știrea

Alexandra
12 decembrie 2017
autoservire

Eu am descoperit o autoservire cu mancare de restaurant si preturi accesibile, de la care comandam in fiecare zi la munca: https://www.newgourmet.ro/delivery/. Recomand!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 13 Aprilie 2011
Stire din Sănătate : Arsenic în hrana copiilor
Marţi, 12 Aprilie 2011
Stire din Cetățenești : Cum poți mânca sănătos la birou
Pagina a fost generata in 0.5917 secunde