Un corp perfect și o sănătate de invidiat / Ce fructe și legume sunt indicate în sezonul estival

198
Un corp perfect și o sănătate de invidiat / Ce fructe și legume sunt indicate în sezonul estival - uncorp-1503664800.jpg

Articole de la același autor

Temperaturile ridicate sunt o corvoadă pentru organism și, pentru a-i ușura sarcinile, medicii specialiști spun că cel mai indicat este să avem o alimentație ușoară și să bem multe lichide.

În sezonul estival, de preferat sunt fructele și legumele crude. Dintre acestea, specialiștii menționează roșiile, ardeiul gras, fasolea verde, caisele, piersicile, pepenele și prunele.

Fasolea verde are foarte puține calorii, este bogată în fibre și fier și poate fi consumată în multe feluri. Ardeiul gras este una dintre cele mai populare legume ale verii, extrem de recomandat în dietele pentru slăbit. Acesta conține capsaicină, o substanță care acționează la nivelul sistemului digestiv, elimină toxinele din organism și straturile adipoase care deformează silueta. Sărace în calorii și bogate în fibre și vitamina C, roșiile sunt unele dintre alimentele care nu trebuie să lipsească din meniul fiecăruia în această vară.

"În fruntea listei cu fructe care trebuie consumate vara este pepenele, deoarece conține multă apă. Alte fructe benefice sunt caisele, extrem de utile în regimurile de slăbit, deoarece conțin doar 48 calorii/100 gr. și sunt extrem de versatile, pot fi transformate în deserturi și mâncăruri delicioase. Pectina conținută de caise instalează senzația de sațietate pe termen lung. Piersicile au conținutul bogat în fibre, au efect laxativ sau diuretic, ceea ce contribuie la eliminarea toxinelor din corp. Prunele conțin o mulțime de fibre care contribuie la prevenirea constipației și la eliminarea toxinelor din corp. Au și foarte puține calorii, doar 59/100 gr. și furnizează organismului și substanțe nutritive esențiale care îi oferă energia necesară pentru a funcționa corespunzător în zilele caniculare", explică dr. Loti Popescu, specialist în promovarea sănătății. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9373 secunde