Un bărbat a petrecut 30 de ani în închisoare deși era nevinovat

281
Procurorii americani au declarat nevinovat un bărbat din Texas care a petrecut 30 de ani în închisoare pentru viol și jaf, după ce proba ADN a demonstrat că a fost condamnat degeaba, relatează marți Associated Press, citat de Agerpres.

Cornelius Dupree Jr, azi în vârstă de 51 de ani, depășește 'recordul' lui James Woodard, care a petrecut peste 27 de ani într-o închisoare din Texas pentru o crimă despre care în 2008, tot după testul ADN, s-a demonstrat că nu el a comis-o.

Dupree a fost deja eliberat din închisoare pentru bună purtare în iulie, după trei decenii petrecute în spatele gratiilor, din cei 75 de ani la care fusese condamnat. Rezultatele testului ADN au venit la o săptămână după eliberarea lui, iar ședința de tribunal la care urmează să fie declarat oficial absolvit de vină a fost programată pentru marți.

Cei 30 de ani de închisoare pentru un om găsit nevinovat după proba ADN reprezintă un record pentru statul Texas, care a mai eliberat din 2001, în urma unor teste similare, un număr de 41 de deținuți, mai mulți decât orice alt stat american. Peste jumătate din aceste cazuri au fost înregistrate în comitatul Dallas, unde laboratoarele de criminalistică păstrează probele un timp mai îndelungat decât în orice altă parte.

Citeste mai departe...




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 04 Ianuarie 2011
Stire din Diverse : Un zombie de la Ferrari
Joi, 30 Decembrie 2010
Stire din Diverse : La taclale cu un urs brun
Pagina a fost generata in 1.6777 secunde