UDTTMR Constanța, la 20 de ani de la înființare

1866
1
UDTTMR Constanța, la 20 de ani de la înființare - 7f70a46e52aad7deb5d99913e8923a03.jpg

Articole de la același autor

Filiala Constanța a Uniunii Democrate a Tătarilor Turco - Musulmani din România a sărbătorit sâmbătă, la Palatul Copiilor, împlinirea a 20 de ani de la înființare.
Membri ai filialei, dar și oaspeți din afară au luat parte la manifestarea în cadrul căreia s-au rememorat cele mai importante momente din istoria organizației, au fost premiați tătarii care au contribuit de-a lungul celor 20 de ani la susținerea și promovarea imaginii comunității și omagiați cei care astăzi nu mai sunt printre noi.
Acțiunea a debutat cu intonarea imnurilor României, Turciei și Crimeei, de către membrele Corului Boztorgay. În premieră, corul condus de prof. Câimet Memet a intonat și imnul Uniunii Europene, pe versuri în limba tătară.
După cuvântul de deschidere care a aparținut președintelui filialei sărbătorite, Aidân Ablez, cel dintâi mesaj de salut a aparținut liderului UDTTMR, Varol Amet, urmat de deputatul Aledin Amet, consulul general al Turciei la Constanța, Füsün Aramaz, Sali Negiat, recent numit subsecretar de stat în cadrul Departamentului pentru Relații Interetnice, și alți membri ai comunității. Printre oaspeți s-a aflat și deputatul PD-L Maria Stavrositu, care a adresat, de asemenea, un mesaj de felicitare sărbătoriților, punctând în discursul său statutul de zonă privilegiată pe care Dobrogea îl are ori de câte ori vine vorba despre modelul de conviețuire interetnică.
De remarcat a fost și gestul președintelui filialei Medgidia a UDTTMR, Erol Murad, care a ținut să le ofere colegilor de la Constanța un cadou cu ocazia sărbătoririi celor 20 de ani de existență (filiala Medgidia fiind, de altfel, prima care a sărbătorit această vârstă la începutul lui 2010).

"Etnia tătară este cea mai importantă din Dobrogea, cel puțin din punct de vedere numeric, iar noi trebuie să demonstrăm că avem putere; iar puterea o demonstrăm prin unitate", a fost mesajul pe care deputatul UDTTMR, Aledin Amet, l-a adresat conaționalilor săi, la ceas aniversar. Aflat la al doilea mandat de deputat în Parlamentul României, Aledin Amet a ținut să precizeze în încheierea inter-venției sale: "trebuie să simțim tătărismul, nu să îl manifestăm de fațadă doar la anumite evenimente".

Organizatorii au sărbătorit cei 20 de ani de la înființarea filialei, atât prin decernarea de plachete și diplome de onoare unor tătari care au avut o contribuție deosebită în decursul timpului la promovarea etniei tătare, dar și printr-un program artistic ce a încheiat, de altfel, manifestarea de sâmbătă. Cu acest prilej a urcat pe scenă, în premieră, corul de copii "Tan yildizi", nou înființat și pregătit de Câimet Memet și Zulfie Seidali. Deschis de cei mai tineri dintre membrii comunității, programul artistic a fost continuat de Corul Boztorgay, solistele Chiamiran Chivu și Kadriye Nurmambet, iar tinerii dansatori ai Ansamblului Karadeniz au fost cei care au încheiat programul cu frumoasele dansuri tradiționale tătărești.
Trebuie menționat și faptul că evenimentul de sâmbătă a constituit un bun prilej de a-i aduce laolaltă pe foști și actuali membri ai uniunii și, dincolo de părerile diferite manifestate în alte conjuncturi, de această dată au împărțit aceeași scenă în semn de omagiu pentru cei 20 de ani scurși de la înființarea filialei.

Comentează știrea

22 octombrie 2014

The Kogal type: Japanese gals continue to keep themselves up-to-date with ever-growing mobile know-how and show their prosperity via most current clothing, mobile devices and accessories. Furthermore, their dresses are influenced by American trend manufacturers. http://www.damjan.co.uk/masboulder/node/10?page=17#comment-905

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 27 Februarie 2010
Stire din Diverse : Pastila de natură
Sâmbătă, 27 Februarie 2010
Stire din Diverse : Cuș-cuș cu ficăței de pui
Joi, 25 Februarie 2010
Stire din Diverse : Olimpiada inteligenței artificiale
Pagina a fost generata in 1.841 secunde