Twitter – tribuna protestatarilor

345
Twitter – tribuna protestatarilor - 5c6ccef01fc04bcec1297ec5a752c9ad.jpg
Site-ul de socializare Twitter, care are abia doi ani de la înființare și încă nu este rentabil, a atins o formă de maturitate în ultimele zile, odată cu alegerile prezidențiale iraniene, devenind o platformă de comunicare de neocolit, relatează AFP.
La câteva zile după ce a apărut pe prima pagină din Times și la câteva săptămâni după ce Oprah Winfrey a recunoscut că îl folosește, iranienii care contestă rezultatele scrutinului prezidențial au recurs la Twitter pentru a chema la rezistență și a difuza informații asupra ciocnirilor de pe străzi.
Și, dacă nu ar fi fost suficient, importanța site-ului a fost subliniată la începutul săptămânii trecute de către Departamentul de Stat american. Executivul american a cerut amânarea unor operațiuni de mentenanță, care ar fi dus la o întrerupere a serviciilor, pentru a le permite opozanților iranieni să continue să îl folo-sească.
"Gândiți-vă puțin ce se întîmplă acolo și la posibilitatea de a putea vedea totul în timp real", a spus Jack Dorsey, unul dintre cei trei fondatori ai site-ului. "Este cu adevărat important și este cea mai mare reușită a Twitter", a adăugat el.
Twitter, care le permite utilizatorilor să trimită mesaje de 140 caractere sau mai puțin către toate persoanele abonate la flux, a făcut deja să se vorbească despre el, mai ales după aten-tatele din Bombay sau revoltele de la Chișinău din aprilie.
Creat de Jack Dorsey, Biz Stone și Evan Williams, site-ul, care de ceva vreme câștigă mili-oane de utilizatori lunar, a primit 32,1 milioane de vizite în aprilie.
Numărul utilizatorilor actuali este totuși dificil de stabilit, pentru că site-ul este accesibil de pe calculatoare personale, telefoane mobile, dar și de pe zeci de aplicații, ca Tweetdeck.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 22 Iunie 2009
Stire din Diverse : După mine, apocalipsa
Luni, 22 Iunie 2009
Stire din Diverse : Zgură fierbinte la Mamaia
Pagina a fost generata in 2.0601 secunde