Încă din prima zi

Turiștii și constănțenii s-au îmbulzit la Confintex

968
Turiștii și constănțenii  s-au îmbulzit la Confintex - confintex-1309705474.jpg

Articole de la același autor

Vă vine să credeți ori nu, turiștii și constănțenii au dat buluc la Pavilionul Expozițional din Mamaia, acolo unde, începând de sâmbătă, se desfășoară cea de-a treia ediție de vară a Târgului de Îmbrăcăminte și Încălțăminte Confintex, încă de la primele ore ale dimineții.

Chiar dacă deschiderea oficială era programată pentru ora 12.00, mulți nerăbdători și-au făcut apariția începând cu ora 10.00, când se lucra de zor la aranjarea standurilor. La doar câteva ore, numărul vizitatorilor, fie cu gânduri serioase de a-și îmbogăți garderoba, fie ieșiți doar la o plimbare, a crescut semnificativ. Iar după agitația din preajma cabinelor de probă, nu puține produse au fost pe placul doamnelor și domnișoarelor, cele care sunt, de regulă, și privilegiatele acestor târguri.

"Bătaia" s-a dat de această dată în special pe rochiile de vară, care au prețuri destul de acceptabile, unele chiar începând cu 50 de lei. De altfel, majoritatea comercianților veniți la Mamaia cu articole de sezon au reduceri destul de serioase, căci vor să-și lichideze stocurile de vară. De exemplu, la Confintex găsim sandale din piele naturală cu prețuri începând de la 70 de lei. Ce-i drept, modelele cele mai reușite și care se poartă vara aceasta sunt în jur de 100 - 150 de lei, însă cu puțină răbdare și noroc puteți scoate și mai puțini bani din buzunar.

Foarte important, negociați! Majoritatea comercianților lasă din preț, așa că nu ar strica să încercați.

Târgul poate fi vizitat în perioada 2 - 9 iulie, între orele 12.00 - 22.00, iar pe 10 iulie, ultima zi, între orele 10.00 - 15.00.

Ce se poartă vara asta

Iată și ce se poartă, dar și ce nu se mai poartă: în primul rând, tendințele vestimentare mizează pe eliberarea corpului feminin de imperativele stilistice ale ultimilor ani. Așadar, evitați tocurile prea înalte, hainele foarte scurte sau extrem de mulate, căci anul acesta vorbim de o modă fluidă, care ne trimite chiar până la volumele maxi ale curentului hippie din anii 60’ - ’70. Designerii ne propun pantalonii evazați, topurile petrecute după gât, salopetele elegante, rochiile / bluzele / fustele maxi cu imprimeuri florale / etnice, accesoriile XXL din materiale naturale, precum și piesele croșetate și imprimate.

Și domnii trebuie să fie atenți la ce cumpără, dacă vor să fie în pas cu moda. Puloverele mulate sunt istorie, în detrimentul celor ceva mai largi, care se pot accesoriza cu eșarfe sau cu căciuli tricotate. Pantalonii, din orice material ar fi ei, se poartă neapărat la dungă, iar în cazul cămășilor, carourile sunt încă în tendință, la fel și sacourile cu trei nasturi.

În ceea ce privește încălțămintea, designerii o recomandă, atât pentru femei, cât și pentru bărbați, pe cea comodă, cu linii simple. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2662 secunde