Turiștii, inițiați în arta olăritului

172
Turiștii, inițiați în arta olăritului - turistiolarit-1502879184.jpg

Articole de la același autor

Muzeul de Artă Populară Constanța va găzdui în perioada 13 - 16 august manifestarea "Meșteșuguri tradiționale - utilitar și decorativ" din seria evenimentelor estivale dedicate prezentării meșteșugurilor populare românești, în continuitate și evoluție artistică.
Potrivit reprezentanților muzeului, manifestarea pune în evidență patru dintre îndeletnicirile meșteșugărești tradiționale: prelucrarea lemnului, olăritul, realizarea instrumentelor muzicale populare și pielăritul. Cu această ocazie, la Constanța vor fi prezenți cinci meșteri populari. Astfel, din centrul Băbeni - Vâlcea, specializat în prelucrarea lemnului, va fi invitat un meșter popular care lucrează obiecte de utilitate gospodărescă. 
Apoi, din zona Dâmboviței va fi invitat un cunoscut creator popular care reprezintă meșteșugul prelucrării artistice a lemnului prin obiecte decorative și de cult. 
Olăritul va fi reprezentat de cunoscutul centru Horezu - Vâlcea, de unde va veni la Constanța un meșter olar, care va face și demonstrații de lucru la roata olarului.
Un meșteșug de veche tradiție este acela al confecționării instrumentelor muzicale populare, reprezentat la Constanța de un meșter din Muntenia.
Pielăritul va fi reprezentat de un meșter care confecționează obiecte din piele - opinci, curele, chimire.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.008 secunde