Turiștii, așteptați la Muzeul Național al Marinei Române

204
Turiștii, așteptați la Muzeul Național al Marinei Române - muzeuziuamarinei-1533301453.jpg

Articole de la același autor

Ca în fiecare an, Muzeul Național al Marinei Române vine în întâmpinarea turiștilor, dar și localnicilor cu un program diversificat de activități, toate cu prilejul Zilei Marinei. În primul rând, a declarat directorul instituției de cultură, comandor Marius Laurențiu Rohart, iubitorii de artă vor putea participa la trei vernisaje. 


Primul dintre acestea va avea loc joi, 9 august, ora 17.00, este intitulat "Marea în culori pe pânză" și este semnat de Alexandru Ghinea, membru al Asociației Artiștii Dobrogeni. Apoi, a doua zi, de la ora 14.00 publicul este invitat la o "Introspecție cromatică" propusă de artistul Mircea Popițiu. Două ore mai târziu, aveți posibilitatea să vedeți "Porțile albastre", ale membrilor Atelierului "Comandor Val Donici". Nici împătimiții sportului cunoscut sub numele de modelism nu au fost uitați. Ei pot participa la deschiderea celei de-a IV-a ediții a expoziției-concurs de modelism "Cupa Tomis", care va avea loc sâmbătă, 11 august, începând cu ora 10.00. 


Mai mult decât atât, timp de o săptămână, vizitatorii pot admira modele de nave, aviație, blindate și vehicule militare, figurine, instantanee și diorame, precum și modele feroviare interconectate și machete de locomotive. 


În același timp, se vor organiza work-shop-uri de asamblare machete navale și de aviație și ateliere de măiestrie (matelotaj, împletituri, noduri și brățări din paracord, suspantă și saulă). Totul va culmina cu festivitatea de premiere a celor mai bune modele care va avea loc sâmbătă, 18 august, începând cu ora 10.00. 


Ca noutate, sâmbătă, 11 august, Muzeul Marinei Române își va deschide gratuit porțile, între orele 9.00-16.00. Mai mult, pentru cei ce nu se vor putea deplasa până la sediul lor, în Portul Militar Constanța, în același interval orar va putea fi vizitat gratuit standul expozițional al muzeului.


Activitățile se încheie pe 15 august, de Ziua Marinei Române, când instituția va organiza, din nou, Ziua Porților Deschise, ocazie cu care veți putea vizita gratuit expoziția permanentă și expozițiile temporare găzduite în această perioadă, între orele 9.00-16.00.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6304 secunde