Tur ghidat în Constanța. Haideți să ne cunoaștem istoria!

426
Tur ghidat în Constanța. Haideți să ne cunoaștem istoria! - turghidat-1534772977.jpg

Articole de la același autor

În cadrul proiectului cultural "Arhitectura neoromânească în slujba Marii Uniri" vă invităm la ultimul tur ghidat gratuit susținut în Constanța de către istoricul de artă Oana Marinache. Cu această ocazie, ea le va face celor interesați o scurtă prezentare a unor obiective istorico-arhitecturale de la sfârșitul secolului al XIX-lea (creatori Alexandru Orăscu, Carol Benisch, Ion Mincu, Ion Socolescu) până în perioada interbelică. 


Turul va avea loc duminică, 26 august, de la ora 9.00, și se face pe jos, fără intrare la diverse obiective turistice. Unul dintre obiectivele ce vor fi admirate este harta din mozaic, cea cu cetățile antice ale Dobrogei, fiindcă de acolo se poate începe cu o scurtă poveste și câteva detalii istorice. 


Apoi, toată lumea pornește la pas, într-un zig-zag al peninsulei, iar punctul final este farul genovez, de pe faleză, care are și el o poveste și o legendă. Cei care decid să ia parte la acest tur vor afla mici secrete și povești, uneori hazlii ale zonei peninsulare, recordurile zonei etc. În plus, veți avea ocazia să aflați detalii despre cea mai îngustă stradă, cea mai scurtă, fostul palat regal, bisericile din zonă etc.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5914 secunde