Trucurile nutriționistului pentru desertul celor mici

343
Trucurile nutriționistului pentru desertul celor mici - desert-1333740986.jpg
O alimentație echilibrată nu trebuie să fie dulce, ba dimpotrivă! Este însă esențial să acopere toată gama de gusturi. Așadar, un copil nu trebuie lipsit de plăcerea savurării unui desert, este însă vital pentru el să primească dulciuri sănătoase - spune medicul nutriționist Mihaela Bilic, care le recomandă mamelor să aibă în vedere câteva noțiuni de bază de nutriție. Deși majoritatea se documentează online, medicul le recomandă să fie atente la informațiile scoase din context. De aceea, apreciază că este mult mai sigură consultarea cărților de specialitate: "Primul lucru pe care trebuie să-l știe părinții este că gustul se educă!". Din păcate, suntem învățați în mod păgubos că dulciurile sunt produse de care avem musai nevoie. Pentru a acționa în cunoștință de cauză, mamele trebuie să știe că le revine responsabilitatea de a-și instrui corect copilul când este mic, întrucât mai târziu va fi mult mai greu: "Nimic nu poluează gustul lui de la natură și e păcat să nu profiți de acel teren pe care crește orice sămânță bună"  â $%‘ arată nutriționistul.

Zahăr deloc sau cât mai puțin! De ce? Pentru că amorțește creierul, crește riscul de obezitate întrucât din momentul nașterii și până la pubertate, numărul celulelor adipoase crește. Este adevărat că fără adaos de zahăr, posibilitățile unui desert se restrâng, dar nu într-un mod fără gust, ci într-unul sănătos, asigură nutriționistul.

Deserturile trebuie preparate în casă!

Truc de la nutriționist: Multe fructe, care nefiind acide, pot fi folosite ca agenți de îndulcire: para, banana, caisa, piersica, mango, apoi se pot pasa în orice: iaurt, lapte etc.

Pentru astăzi, nutriționista recomandă un desert simplu și delicios: lapte de pasăre, care se prepară astfel: Se pune laptele dulce la fiert, cu puțin zahăr brun. Albușurile se bat spumă și apoi se adaugă cu ajutorul unei lingurițe în laptele de pe foc, ca niște găluști. După ce au fiert câteva minute (la foc mic), se adaugă și gălbenușurile, amestecând continuu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 05 Martie 2012
Stire din Sănătate : Ce îi îngrașă pe copii
Marţi, 08 Noiembrie 2011
Stire din Sănătate : Zincul previne apariția autismului
Pagina a fost generata in 0.9659 secunde