Trucuri pentru gătitul ouălor

361
Trucuri pentru gătitul ouălor - oo-1383084879.jpg

Articole recomandate

Oul este un aliment care se prepară repede, dar trebuie să fie gătit corect, fiindcă dacă îl ții pe foc mai mult decât trebuie poți rata complet felul de mâncare. Există nenumărate modalități de a găti ouăle. Iată câteva recomandări ale culinar.ro.

Ouăle în coajă. Se bagă oul în apă clocotită, apoi se oprește din fiert prin scufundarea în apă rece (cu gheață). Procedeul este obligatoriu, altfel oul va continua să se gătească devenind prea fiert, prea tare. Se începe cu oul fiert moale, în coajă, care fierbe 3 minute. Un ou bun în coajă este oul al cărui albuș a fiert, dar nu s-a cauciucat, iar gălbenușul este cald, dar încă moale. Dacă prelungiți fierberea cu 3 minute, adică îl fierbeți 6 minute, obțineți un ou cleios, cu albuș solid și gălbenuș cre-mos. Dacă fierberea durează între 10 și 12 minute în total, oul este fiert tare.

Ouăle bătute. Din ouă băute se prepară omletă și papară (scrob). Pentru a face o omletă bună (în stil franțuzesc), calculați 3 ouă de persoană și bateți-le bine, ca să fie perfect omogene și spumoase. Prepararea se face într-o tigaie cu unt cald. Omleta trebuie să se prindă repede, dar fără să se coloreze. Trebuie apoi amestecată continuu cu furculița, mișcând în același timp tigaia cu mâna cealaltă. Când omleta este aproape coagulată, încetați să mișcați tigaia și lăsați să se gătească la foc mic până este gata. Ca să serviți o omletă, aveți două opțiuni principale: omleta plată, care trebuie să fie întoarsă ca să se facă pe ambele părți, și omleta rulată, care este modelată în formă de sul și cel mai adesea umplută. Ca grad de preparare, omleta poate fi spumoasă ori bine făcută. Ouăle papară, în schimb, sunt cele preparate foarte încet, într-o tigaie de sotat, cu unt, apoi ase-zonate, până devin un fel de cremă de ouă destul de groasă, dar niciodată solidă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 28 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Trucuri ca să îți păstrezi calmul
Sâmbătă, 27 Iulie 2013
Stire din Diverse : Trucuri pentru fotografii reușite
Pagina a fost generata in 1.8107 secunde