Trucuri la servirea bucatelor

273
Trucuri la servirea bucatelor - trucuri-1419257107.jpg

Articole recomandate

Pentru a adăuga mesei de Crăciun o tentă mai specială și o stare de bine invitaților care vor servi bucatele pregătite, specialiștii Good.Food recomandă câteva trucuri simple:


1. Servește cocktailuri cu niște cuburi de gheață șic. Trebuie doar să pui bucățele de fructe (merișoare, lime, fructe de pădure, portocale) sau frunze de mentă, înainte sau după ce ai turnat lămâie pe marginea fiecărui pahar, apoi așază toate paharele cu gura în jos, într-un recipient cu zahăr.


2. Nu uita să presari peste preparatele asiatice un amestec de fulgi de ardei iute și fâșii subțiri de ceapă verde. Pentru o textură crocantă și un aspect mai frumos, lasă fâșiile de ceapă în apă cu gheață timp de o oră. 


3. Se știe că ierburile aromatice oferă întotdeauna prospețime oricărei farfurii. Dacă le folosești crude, împrospătează-le în apă cu gheață, apoi lasă-le în frigider, înfășurate în prosoape de hârtie.


4. Va fi de mare efect să servești mâncarea în mijlocul farfuriilor întinse, fără a aglomera, pentru a o pune în valoare și pentru a lăsa loc pentru decorurile făcute din sosuri sau ierburi aromate.


5. Ai ajuns la desert? Ai grijă ca atunci când servești prăjiturile, să presari peste ele cacao sau zahăr pudră, folosind un dispozitiv special sau o sită cu ochiuri mici. Poți decupa diferite forme din hârtie, pe care să le așezi peste prăjitură înainte să adaugi cacaua sau zahărul și pe care să le îndepărtezi ulterior. Astfel, decorul va deveni cu adevărat impresionant. Dă frâu liber imaginației și vei avea numai de câștigat, chiar dacă preparatele nu sunt sofisticate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 23 Decembrie 2014
Stire din Diverse : Idei pentru meniul festiv
Pagina a fost generata in 1.5747 secunde