Trucuri culinare
Articole recomandate
l Oul fiert se curăță mai ușor dacă înainte de fier-bere i se face o gaură în coajă, cu un bold. O altă soluție este să cureți oul ținându-l într-un bol cu apă rece.
l Prăjiturile nu se mai ard dacă puneți un strat de sare grunjoasă între tabla cuptorului și fundul formei în care se coc.
l Fructele uscate se umflă mai repede după ce le-am pus în apă, dacă adăugăm în ea o linguriță de drojdie de bere.
l Ciupercile se verifică dacă sunt sau nu otrăvitoare prin unul din următoarele procedee: Se pune pătrunjel verde în mâncarea de ciuperci și dacă acesta se îngălbenește, ciupercile sunt otrăvitoare. Se pun ciupercile la fiert împreună cu o ceapă tăiată în două. Dacă ceapa se albăstrește ciupercile sunt otrăvitoare.
l Aluatul pentru clătite trebuie ținut la rece cel puțin o oră. În plus, acest aluat devine mai fraged și mai pufos dacă i se adaugă puțină bere.
l Ciorba de fasole verde sau uscată va fi mai aromată dacă i se adaugă o linguriță de zahăr.
l Salata de vinete va avea o savoare deosebită dacă încorporăm în ea usturoi în loc de ceapă.
l Mâncarea se face întotdeauna la foc mic, nu trebuie să bolborosească. De asemenea, se amestecă întotdeauna cu o lingură de lemn, indiferent de vasul în care fierbe.
l Supa, ca să fie limpede, trebuie să fiarbă la foc mic și descoperită.
l Dacă supa v-a ieșit prea groasă, subțiați-o cu lapte sau apă fiartă cu vegeta. Dacă supa e prea subțire, adăugați puțin zeamil frecat cu apă, apoi dați-o într-un clocot.
l Nu aveți pesmet pentru chiftele? Nicio problemă, tăvăliți-le prin câteva alune sau nuci măcinate, amestecate cu puțină făină.
l Prăjiturile nu se mai ard dacă puneți un strat de sare grunjoasă între tabla cuptorului și fundul formei în care se coc.
l Fructele uscate se umflă mai repede după ce le-am pus în apă, dacă adăugăm în ea o linguriță de drojdie de bere.
l Ciupercile se verifică dacă sunt sau nu otrăvitoare prin unul din următoarele procedee: Se pune pătrunjel verde în mâncarea de ciuperci și dacă acesta se îngălbenește, ciupercile sunt otrăvitoare. Se pun ciupercile la fiert împreună cu o ceapă tăiată în două. Dacă ceapa se albăstrește ciupercile sunt otrăvitoare.
l Aluatul pentru clătite trebuie ținut la rece cel puțin o oră. În plus, acest aluat devine mai fraged și mai pufos dacă i se adaugă puțină bere.
l Ciorba de fasole verde sau uscată va fi mai aromată dacă i se adaugă o linguriță de zahăr.
l Salata de vinete va avea o savoare deosebită dacă încorporăm în ea usturoi în loc de ceapă.
l Mâncarea se face întotdeauna la foc mic, nu trebuie să bolborosească. De asemenea, se amestecă întotdeauna cu o lingură de lemn, indiferent de vasul în care fierbe.
l Supa, ca să fie limpede, trebuie să fiarbă la foc mic și descoperită.
l Dacă supa v-a ieșit prea groasă, subțiați-o cu lapte sau apă fiartă cu vegeta. Dacă supa e prea subțire, adăugați puțin zeamil frecat cu apă, apoi dați-o într-un clocot.
l Nu aveți pesmet pentru chiftele? Nicio problemă, tăvăliți-le prin câteva alune sau nuci măcinate, amestecate cu puțină făină.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Miercuri, 21 August 2013
Vineri, 23 August 2013
Vineri, 23 August 2013
Miercuri, 21 August 2013
Luni, 19 August 2013