Tradiție și ambiție! Cupa Callatis la lupte pe plajă, la Mangalia

425
Tradiție și ambiție! Cupa Callatis la lupte pe plajă, la Mangalia - traditie-1535122834.jpg

Articole de la același autor

Cel mai îndrăgit eveniment sportiv din sudul litoralului, Cupa Callatis la lupte pe plajă, va debuta luni, 27 august, la startul competiției fiind așteptați aproximativ 400 de copii și cadeți, care își vor demonstra forța și măiestria pe nisipul plajei "Laguna" din Mangalia. 


Sub privirile a sute de constănțeni și turiști aflați în vacanță la malul Mării Negre, de luni și până miercuri, 29 august, în organizarea Clubului Sportiv Mangalia, Primăriei și ASM Callatis Mangalia, pe plaja "Laguna" vor avea loc întrecerile ediției 2018 a concursului internațional Cupa Callatis la lupte pentru copii și cadeți. 


"Ne pregătim să dăm drumul uneia dintre competițiile de mare tradiție din luptele constănțene. Anul acesta, vor fi prezenți la turneu aproximativ 400 de tineri sportivi, la categoriile copii și cadeți, luptători din Constanța, din întreaga Românie, dar și din


Bulgaria și din Republica Moldova. Sunt convins că, și de această dată, vom avea un concurs frumos, cu atât mai mult cu cât și vremea ține cu noi, prognoza meteo fiind favorabilă", a declarat, pentru "Cuget Liber", vicepreședintele CS Mangalia, Lucian Luca. 


O competiție de suflet 


"Cupa Callatis are un istoric aparte, este o competiție de suflet pentru noi și ne dorim să ducem mai departe această frumoasă tradiție. Deși estivală, competiția este foarte importantă, din mai multe puncte de vedere. În primul rând, sportivii au șansa ca, pe timpul verii, când multe campionate sunt în pauză, să se mențină în formă și chiar să se lupte pentru medalii. În al doilea rând, este o bună oportunitate de a promova turismul și litoralul românesc. Cupa Callatis face parte dintr-o serie mai amplă de evenimente menite a prelungi sezonul estival; totodată, oferim turiștilor posibilitatea petrecerii timpului liber, la plajă, într-un mod cât mai plăcut. Îi invităm pe această cale pe locuitorii Mangaliei, precum și pe turiștii aflați în această perioadă în stațiunile de pe litoral să participe la ceea ce dorim să fie un spectacol sportiv de calitate", a declarat președintele de onoare al CS Mangalia, prof. Ionel Luca. 


Dincolo de ideea de competiție de vară, care îi menține în activitate pe sportivi, prin Cupa Callatis se mai atinge o țintă majoră. 
"Trebuie să îi atragem pe oameni către sport, către mișcare, să facem ceva pentru comunitatea locală. Apoi, pentru mulți copii din țară, este o excelentă oportunitate de a veni, în premieră, la mare", a mai spus profesorul Ionel Luca. 


Din Mangalia, la Mamaia 


Cântarul oficial este programat luni, 27 august, de la ora 18.00. 


Campionii și ocupanții locurilor doi și trei la toate categoriile de greutate vor fi premiați cu diplome, medalii și cadouri. De asemenea, vor fi acordate premii speciale: "Cel mai tehnic luptător", "Speranța Olimpică" și "Dorința de a învinge". 


După căderea cortinei peste turneul din Mangalia, caravana luptelor se va muta pe nisipul din Mamaia, unde se vor desfășura întrecerile Campionatului Național de lupte pe plajă pentru juniori. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4157 secunde