Totul despre infidelitate

429
1
Infidelitatea reprezintă cauza celor mai multe divorțuri și destrămări de cupluri. Cercetătorii spun că problema înșelatului poate fi rezolvată dacă partenerii sunt deschiși unul față de altul. Peggy Vaughan afirmă în cartea sa, "Mitul monogamiei", că, pentru evitarea infidelității trebuie mai întâi ca un cuplu să accepte ideea că e naturală atracția față de o altă persoană.


Cercetările au arătat că, în general, bărbații au tendința de a se lăuda cu un număr mare de infidelități, iar femeile, din contră, mint și își ascund infidelitățile. Motivul? Ele suferă mai mult în cazurile de acest gen: riscă să își piardă copiii, sprijinul financiar sau să cadă victime ale violenței partenerilor.

Rareori oamenii se despart pentru a începe o relație cu cei care înșeală. De cele mai multe ori, totul rămâne la stadiul de aventură. Cei care ajung să aibă o relație cu amantul sau amanta cel mai adesea ajung la divorț. Cauza ar fi lipsa de încredere, e greu să-ți inspire încredere o persoană care și-a înșelat deja partenerul cu tine.

Infidelitatea apare pe fondul unei comunicări defectuoase cu partenerul și a lipsei de încredere. Psihologii ne sfătuiesc să fim deschiși și onești cu partenerii noștri. Să le spunem dacă ne simțim atrași de altcineva sau simțim că ar putea pune în pericol relația actuală, dar să fim diplomați și să evităm detaliile care ar putea să rănească. Comunicarea despre atracția sau sentimentele pentru o altă persoană ar trebui să fie normală. Nu trebuie să fie privită ca o amenințare pentru relație, ci ca ceva firesc și de preferat în locul minciunii sau ascunderii adevărului. Tocmai atunci când sunt ascunse, simple atracții se transformă în infidelitate.

Discuțiile frecvente și deschise despre problemele pe care le aveți și despre ce vă doriți sunt cheia pentru evitarea înșelatului. Luați zilnic pulsul relației voastre. Acesta este singura rețetă pentru a avea o relație sinceră. (Sursa: www.ghimpele.ro)


Comentează știrea

admirator
4 aprilie 2013
felicitari

pentru sfaturile date cititoarelor. Si acest numar si in numerele trecute, foarte multe sfaturi posibil utile. Dar... domniile voastre v-ati specializat doar in sfaturi pentru femei? ati devenit un jurnal feminist? sau credeti ca femeile sunt mai putin adaptate la realitati? (nu vreau sa acuz de altceva...) In rest, numai de bine!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1755 secunde