Top 5 destinații de călătorie ciudate

619
Top 5 destinații de călătorie ciudate - 9581964fb9f07c57d5dacb12ce6d6b30.jpg
Aokigahara sau Marea de Copaci este o pădure aflată la poalele muntelui Fuji. Conform spuselor localnicilor, în această pădure au loc o mulțime de fenomene paranormale. Câteodată, cei care se încumetă să o traverseze pot găsi rămășițe omenești. Pentru a fi un loc cu adevărat ciudat, pădurea Aokigahara ocupă cea de-a doua poziție în topul locurilor în care oamenii se sinucid. Din anii ’50 și până acum,  mai bine de 500 de oameni și-au pierdut viața în Aokigahara.

***
Poveglia este o insuliță situată în Veneția, în care erau izolate victimele ciumei în timpul celor trei mari epidemii din Evul Mediu. Un loc absolut sinistru și bizar, Poveglia a adăpostit și purtătorii de lepră. De parcă nu era suficient, această insuliță cu o istorie atât de înfricoșătoare a găzduit și un spital de boli mentale. După câte se pare, un doctor a fost atacat la un moment dat de pacienții nebuni și aruncat din turnul clădirii. Dacă îți dorești să vizitezi această insuliță a morții, va trebui să te împrietenești cu localnicii care au vii acolo - nu de alta, dar accesul vizitatorilor este strict interzis!

***
Catacombele capucinilor din Palermo. Un alt loc macabru și ciudat din lume este acela care adăpostește rămășitele omenești ale capucinilor, din Palermo. În 1599, călugării mânăstirii l-au mumificat pe călugărul Silvestro di Gubbio și l-au așezat în catacombe. Cadavrele adăpostite în catacombe erau deshidratate și câteodată spălate, ulterior, cu oțet. Câteva dintre acestea erau îmbălsămate, iar altele închise în racle de sticlă. Călugării erau îngropați în veșmintele lor. Deși inițial catacombele erau destinate doar călugărilor, mai târziu îngroparea în catacombele capucinilor a devenit un ritual simbolic.

***
Castelul Leap se află în Irlanda și a fost construit în 1250. Acesta este considerat un loc bântuit, dat fiind faptul că au fost închiși și executați numeroși oameni. Cea mai înfricoșătoare apariție din castelul Leap este o creatură mică și cocoșată care lasă în urma ei un miros de cadavru și de sulf. Acesta poate fi considerat un loc ciudat și datorită descoperirii unei "oubliette", un donjon în care oamenii erau închiși și apoi uitați.

***
Dealul Crucilor. Situat în Lituania, Dealul Crucilor (Kryziu Kalnas) este locul de pelerinaj al localnicilor. Acest deal, aflat în apropierea orașului Siauliai, este presărat cu cruci care simbolizează devoțiunea creștină, constituind, în același timp, și un memorial al identității naționale a Lituaniei. Deși, sub ocupația comunistă, au existat numeroase încercări de a distruge dealul și de a înlătura crucile, acestea s-au înmulțit în permanență. Dealul în sine nu este un loc înspăimântător, însă trebuie să recunoașteți că e puțin ciudat să vezi un astfel de loc plin de cruci care nu vor să dispară nicicum.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 11 Decembrie 2010
Stire din Diverse : Chevrolet renunță la Aveo
Pagina a fost generata in 1.8633 secunde