Teatrul "Oleg Danovski" deschide stagiunea cu "My Fair Lady"

638
Teatrul

Articole de la același autor

Teatrul de Operă și Balet "Oleg Danovski" își reia spectacolele. După o vacanță binemeritată, artiștii constănțeni revin în forță.

Publicul constănțean este invitat duminică, 9 septembrie, începând cu ora 19.00, la "My Fair Lady", de Frederick Loewe. "My Fair Lady" reprezintă o adevărată cotitură în creația contemporană de operetă. Având la bază un libret construit pe un valoros text al literaturii dramatice, "Pygmalion", de Bernard Shaw, și o muzică deosebit de inspirată, lucrarea a cunoscut un succes nemaiîntâlnit, fiind preluată în repertoriul majorității teatrelor din lumea întreagă.

Pe parcursul comediei "Pygmalion", Shaw nu și-a îngăduit niciun moment de mărturisiri sentimentale, de dragoste, de îmbrățișări sau impulsuri senzuale. Dimpotrivă, s-a ferit cu cea mai mare străjnicie de ele. Și în operetă, Loewe și Lerner, libretistul, au respectat cu strictețe linia imprimată de Shaw, fapt care le-a reușit de minune, opereta înscriindu-se în orbita unei noi structuri dramaturgice și muzicale a genului. Numerele muzicale sunt destul de variate - arii, cuplete, duete, triouri, coruri, scene de ansamblu, dansuri, mișcare etc.

Regia artistică este semnată de Alice Barb, scenografia de Adriana Grand.

Din distribuție fac parte: Lucia Mihalache, Ștefan Popov, Lică Gherghilescu, Constantin Acsinte, Cristina Oprean, Gabriela Dobre, Doru Iftene, Anca Bănică, Adrian Pârlea, Constantin Botezatu, Daiana Gavrilescu, Adrian Bădilă, Octavian Minea, Bogdan Ocheșel, Silvia Simionescu, Marian Irimia, Robert Safta, Raluca Daraban, Anișoara Botezatu, Bogdan Bârsănescu, Luminița Cristea, Veronica Răceală, Iulian Bratu, Ana Maria Mladinovici, Ștefan Lepădatu și Silviu Vizan. Dirijor va fi Gheorghe Stanciu.

Prețul unui bilet este de 8 lei pentru copii și elevi, 15 lei pentru pensionari și studenți și 20 lei, 25 lei, 30 lei sau 40 lei, în funcție de locul ocupat în sală, pentru ceilalți spectatori. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3566 secunde