Te consideri o persoană geloasă?

78
Te consideri o persoană geloasă? - gelozie-1374667156.jpg
Foarte puține persoane recunosc că sunt geloase și că, uneori, acest sentiment poate duce chiar și la distrugerea unei relații.

De ce ești geloasă?

Motivele pot fi multiple. Cele mai cunoscute sunt determinate de neîncrederea în partener, neîncre-derea în tine. Iubitul tău se învârte într-un grup de femei frumoase și astfel ispitele sunt mai multe. Îți este teamă că, dacă îi oferi prea multă libertate, îl poți pierde etc.

Care sunt efectele geloziei?

Îndoielile te urmăresc la tot pasul, te simți captivă în propriile gânduri de îndoială, te gândești non-stop la el și vrei să îi știi fiecare pas. Nu te mai poți concentra asupra propriei vieți pentru că te gândești cum să faci să o controlezi pe-a lui.

Incertitudinea, neîncrederea, nopțile pline de coșmaruri sunt ca o otravă ce îți invadează sistemul imunitar și te distrug, atât fizic, cât și psihic, până ajungi într-un moment în care clachezi și realizezi că viața ta nu îți mai aparține, ci este controlată de un sentiment nebun de gelozie.

Pericolele geloziei:

- îți distrugi propria relație;

- te distrugi pe tine ca persoană;

- nu mai poți funcționa social;

- nu mai poți gândi logic, iar toate deciziile îți sunt controlate de acest sentiment;

- poți ajunge chiar și în punctul dramatic de a lua pastile sau de a servi mai multe pahare de alcool, doar cu dorința de a-ți alina singură durerea și de a șterge măcar pentru o seară toate îndoielile.

Soluția?

Oprește-te și revino la realitate! O relație care te face să te simți așa nu se numește, în primul rând, relație, ci dependență. Nu trebuie să pierzi din vedere că, indiferent ce faci tu, nu există metode prin care să-ți poți ține partenerul legat de tine. Iar o relație care nu se bazează pe încredere nu se numește relație, ci "o metodă de a pierde vremea".

Cred că este mult mai importantă sănătatea inimii și a minții tale decât nebunia gelozii pasionale, care nu provoacă decât durere și iar durere. (sursa:www.e-girl.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 25 Iulie 2013
Stire din Diverse : Infidelitatea pe internet
Miercuri, 24 Iulie 2013
Stire din Diverse : Arsuri solare? Așa le tratezi
Pagina a fost generata in 2.8791 secunde