Sute de turcoaice s-au întrecut în bucate tradiționale la a patra ediție a Festivalului

796
1
Sâmbătă, s-a desfășurat la Cobadin cea de-a patra ediție a Festivalului de Artă Culinară Turcească organizat de Comisia de femei a Uniunii Democrate Turce din România.
Peste 300 de gospodine turcoaice de la filialele Constanța, București, Medgidia, Tulcea, Brăila, Babadag, Isaccea, Măcin, Fântâna Mare, Cobadin, Techirghiol, Tuzla, Mangalia, Hârșova, Cernavodă, Cumpăna s-au întrecut în prepararea de produse culinare tradiționale, pe cele trei categorii: mâncare tradițională, produse de patiserie și produse de cofetărie.
Anul acesta, organizatorii au pregătit și o secțiune de prezentare de costume populare tradiționale turcești din toate zonele Dobrogei locuite de etnici turci.
An de an, manifestarea se organizează în locații diferite. Astfel că, după ce anul trecut Techirghiolul a găzduit festivalul, anul acesta a venit rândul Cobadinului, coordonatoarea proiectului și președinta Comisiei de femei a UDTR în același timp, Melec Amet, motivând alegerea prin numărul mare de etnici turci care trăiesc aici și prin tradițiile care au rămas nealterate de influen-țele modernismului în localitatea constănțeană.

Comentează știrea

AJxPKYPvckFUTnhcx
27 iulie 2011
kBoRZejZWiEGF

Knwloedge wants to be free, just like these articles!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8022 secunde