Surprizele Galei HOP de la Costinești. Nume mari vor urca pe scenă

313

Articole de la același autor

Gala Tânărului Actor este și un concurs, și un cadru de formare prin mentorat pentru tinerii artiști, dar și un inedit mic festival. Pe scena galei, serile, după ateliere, după repetiții, după momentele din concurs, publicul și tinerii participanți sunt invitați să urmărească spectacolele Galei HOP de la Costinești.

În seara primei zile de HOP, luni, 3 septembrie, de la ora 22.00, după evoluția concurenților, intră în scenă CRUD - un spectacol în cadrul proiectului teatral independent After Hop, dezvoltat de platforma culturală Frilensăr, în parteneriat cu UNITER și Asociația Green Hours.

Scenariul aparține lui Daniel Chirilă, coregrafia este semnată de Ștefan Lupu, scenografia de Andreea Tecla, iar costumele au fost create de Maria Mădălina Niculae. Regia poartă semnătura Ștefan Lupu și Daniel Chirilă.

CRUD vorbește într-o manieră modernă despre trăirile tinerilor din România ultimilor 100 de ani. Spectacolul este alcătuit din patru tablouri create în urma unei documentări istorice a echipei de creație asupra a patru încercări ale tinerilor ultimului secol, încercări recurente care se regăsesc și în societatea zilelor noastre.

★ ★ ★

Marți, 4 septembrie, de la ora 22.00, Gala HOP prezintă 9 piese remixate - concert de Alex Ștefănescu, și el participant la Gala HOP în anul 2014.

Concertul înseamnă 9 piese de teatru faimoase, repovestite, cântate și parodiate pe muzică de actorul Alex Ștefănescu, în duet cu chitara lui. Alex Ștefănescu pătrunde în lumea marilor creații dramatice, cum ar fi "Romeo și Julieta", "Hamlet", "O scrisoare pierdută" și altele, într-un fel neașteptat și original. Cine le-a citit le redescoperă într-o lumină surprinzătoare, iar cine nu, cu siguranță va prinde poftă de a merge la bibliotecă sau măcar de a căuta filmul pe IMDB.

★ ★ ★

Miercuri, 5 septembrie, de la ora 22.00, actorul Ion Caramitru, alături de violoncelistul Adrian Naidin, aduce pe scena Galei HOP spectacolul "Vorbe, vorbe, vorbe…", un spectacol de poezie și muzică, un spectacol-confesiune creat în jurul poeziei lui Nichita Stănescu și al prieteniei care i-a legat profund, ani de zile. Fiecare reprezentație a acestui spectacol a fost o întâlnire emoționantă cu publicul, actorul Ion Caramitru având mereu câte o surpriză pentru spectatorii săi.

În această călătorie poetică, Ion Caramitru este acompaniat de violoncelistul Adrian Naidin, un nume sonor al generației sale de muzicieni. Vibrația dramatică a violoncelului său face parte din această minunată poveste despre cuvânt și sunet.

★ ★ ★

În ultima seară de la Costinești, joi, 6 septembrie, ora 18.00, înainte de aflarea câștigătorilor, pe scena Galei HOP urcă Florin Piersic Jr., adică un singur actor și 13 personaje: Freak Show!

Realizat după un material scris de Florin Piersic Jr., în regia și interpretarea sa, Freak Show este un one-man-show unic în România, un spectacol dinamic, gândit astfel încât să țină publicul cu sufletul la gură. O evoluție cameleonică a unui singur actor care se transformă continuu în alt personaj, într-o succesiune halucinantă. Un spectacol care încântă audiența prin versatilitate actoricească, amestec fin de umor, sensibilitate și chiar cinism.

Miliardar de carton, muncitor pe șantier, bancher, pensionar, producător de film sau profesor - acestea sunt doar câteva dintre cele 13 personaje pe care Florin Piersic Jr. le va aduce în lumina reflectoarelor, în ultima zi a Galei Tânărului Actor HOP. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4069 secunde