Sugarul trebuie îmbăiat de cel puțin două ori pe zi, pe timp de caniculă

1660
Sugarul trebuie îmbăiat de cel puțin două ori pe zi, pe timp de caniculă - 79a60ddd18a394faebab43aa57bc83e8.jpg
Organismul prichindeilor nu se poate adapta la temperaturile ridicate, atrag atenția specialiștii. Motiv pentru care, dacă nu sunt protejați, copiii fac insolație și se deshidratează într-un timp mai scurt decât adulții.

Pentru a nu resimți temperaturile caniculare, copiilor mici și sugarilor trebuie să li se asigure un ambient cât mai aproape de normal, ne-a spus dr. Loti Popescu, șefa Biroului de Promovare a Sănătății din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Constanța. Adică să fie feriți de căldură, umiditate excesivă și curenți de aer.
Mențineți răcoarea în camera copilului, a atras atenția medicul. Dacă aveți aparat de aer condiționat, puteți să-l lăsați să funcționeze în perioada în care micuțul nu se află în încăpere. Iar dacă aparatul funcționează când copilul este în cameră, aveți grijă ca bebele să nu se afle pe direcția curentului de aer. Specialistul recomandă ca temperatura din casă să fie menținută între 22 - 26 grade Celsius.

Nu modificați sistemul de alimentație al copilului
Plimbările în aer liber vor fi efectuate numai până în ora 11,00 sau după ora 17,00, iar "copilul va fi îmbrăcat lejer, cu hăinuțe din materiale textile vegetale comode și obligatoriu cu căciulița pe cap", a subliniat dr. Loti Popescu. De asemenea, va fi încălțat cu sandale lejere în care să nu-i transpire piciorul.
Hidratarea este importantă în perioada verii, în special pentru copil. "Copilul va primi apă plată sau ceai foarte slab îndulcit, pentru a i se asigura necesarul de lichide", a arătat specialistul, care a adăugat că este recomandat ca, în zilele caniculare, minorul să primească de două ori mai multe lichide decât în mod obișnuit. În ceea ce privește sugarul, dr. Popescu a arătat că el trebuie alăptat de câte ori solicită.
Pe de altă parte, "sistemul de alimentație nu trebuie modificat prin introducerea de noi alimente în această perioadă", a spus medicul, pentru că organismul va avea dificultăți în a accepta noile produse. În schimb, trebuie consumate fructe și legume proaspete, cu un conținut ridicat de apă, precum prunele, castraveții, roșiile sau pepenele.
O atenție deosebită vor acorda părinții și condițiilor de igienă. "Copilul va fi ținut cu hăinuțe sau scutece curate și uscate, iar mama se va îngriji de igiena riguroasă a pielii lui. Copilul mic și sugarul vor fi îmbăiați cel puțin o dată în timpul zilei, iar seara obligatoriu. În restul timpului, toaleta locală se va face ori de câte ori este nevoie. Copilul preșcolar va face dușuri cu apă la temperatura camerei", ne-a spus dr. Popescu.

Sfaturi pentru mămici
Temperaturile ridicate pot produce un disconfort și mămicilor care alăptează, astfel că medicul le sfătuiește să consume lichide în mod regulat, respectiv apă sau sucuri naturale, dar să evite cafeaua și alcoolul.
Femeile însărcinate au un grad scăzut de toleranță la căldură, motiv pentru care trebuie să fie atente când se încălzește vremea. Potrivit specialistului, în timpul sarcinii, temperatura corpului este mai ridicată decât în mod normal, astfel că un plus la termometru poate avea consecințe periculoase pentru sănătate, precum infarctul sau afectarea dezvoltării fătului. Medicul spune că aplicarea unui prosop umed pe ceafă sau frunte este un bun mijloc pentru a păstra o temperatură scăzută a corpului. De asemenea, viitoarele mămici trebuie să renunțe la articolele de îmbrăcăminte elastice, în favoarea celor din bumbac, pânză și mătase naturală, de culoare deschisă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7328 secunde