Știi să te bucuri de concediu?

111
Știi să te bucuri de concediu? - 11decconcediu-1386785744.jpg

Articole recomandate

Din nefericire, noile tehnologii fac aproape imposibilă izolarea în timpul concediului. Așa că, vrem nu vrem, rămânem disponibili și în timpul concediului, mai ales că acest lucru ne poate aduce o serie de beneficii la reîntoarcerea la muncă. Izolarea completă față de colaboratorii de la serviciu nu are doar avantaje, potrivit www.recrutăm.ro. Dacă, inițial, această izolare garantează liniștea celui care nu răspunde la mail-uri și telefoane, până la revenirea acestuia la birou, în momentul reînceperii activității, riscă să producă o mare aglomerare de apeluri, mailuri etc. De multe ori, când reluăm activitatea de la birou, primele zile sunt compromise pentru a sorta și a răspunde la nenumăratele de e-mailuri primite.

Liber la ore fixe. Asta nu înseamnă, nici pe departe, că trebuie să rămâneți tot timpul disponibil, deoarece vacanțele trebuie să constituie și un moment de ruptură. O dată pe săptămână este suficient pentru a răspunde eficient problemelor urgente.

Precauții înainte de plecare. Înainte de a pleca în concediu, este bine să discutați cu colegii, pentru a stabili dacă au fost rezolvate toate problemele urgente și cum puteți preveni eventualele chestiuni care ar putea să apară.

De asemenea, tot înainte de plecarea în concediu, este recomandat să desemnați un corespondent, pe care partenerii externi pot să-l contacteze și care să aibă un orar bine stabilit. Atenție, este vorba de un corespondent și nu de un înlocuitor temporar, așa că deciziile cele mai importante trebuie să rămână în prerogativele dumneavoastră. De aceea, un e-mail transmis tuturor colaboratorilor, clienților, colegilor pentru a anunța plecarea dumneavoastră în concediu este imperativ. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 07 Mai 2013
Stire din Sănătate : Izolarea poate provoca moartea
Luni, 11 Februarie 2013
Stire din Cetățenești : Boala care te izolează de lume
Pagina a fost generata in 1.6614 secunde