Specialist IT, direct în bucătărie. Pe mâna lui chef Dumitrescu

385
Specialist IT, direct în bucătărie. Pe mâna lui chef Dumitrescu - specialist-1536498720.jpg
Un chef valoros ascunde multe secrete culinare, iar pentru un pasionat de gastronomie și un fan "Chefi la cuțite", un curs de gătit alături de unul dintre jurații show-ului se poate transforma într-o experiență unică. De asta a avut parte Leonard Chiru, câștigător al concursului desfășurat în aplicația "Chefi la cuțite", ce a avut ocazia să fie ucenicul lui Florin Dumitrescu pentru o zi, în bucătărie.

Tânărul în vârstă de 32 ani, ce lucrează ca specialist IT, a mărturisit că gătitul este o modalitate de a se relaxa după o zi grea la muncă. Această pasiune, după cum a declarat, este moștenită de la mama sa, care acum îi și încredințează o parte din sarcinile din bucătărie. Tocmai de aceea, Leonard Chiru a fost curios să afle cât mai multe tehnici, trucuri și secrete de plating de la chef Florin Dumitrescu.

Ziua a început cu câteva noțiuni simple de gastronomie, ordonate într-o succesiune firească, ce stă la baza realizării multor preparate. Cu ajutorul lui chef Florin Dumitrescu, care i-a fost mentor la bancul de lucru, Leonard a pregătit întâi o supă de bază, care a putut fi folosită ulterior și în componența sosurilor. De la pui crocant, legume sotate, la mușchi de vită sau sosuri ce completează perfect frăgezimea cărnii de pe grătar, câștigătorul a învățat în câteva ore secretele celor mai delicioase rețete: "Dacă la finalul acestei zile știi să faci măcar maioneză, eu sunt mulțumit!", a glumit chef Dumitrescu.

Dacă, la început, Leonard Chiru a declarat că pentru el bucătăria este o simplă pasiune, spre finalul cursului, s-a simțit mult mai stăpân la bancul de lucru și a mărturisit că va lua în calcul participarea în următorul sezon al emisiunii sale preferate, "Chefi la cuțite".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.8656 secunde