Sfaturi pentru unghii frumoase și sănătoase

150
Sfaturi pentru unghii frumoase și sănătoase - unghiifrumoasesisanatoase-1378901885.jpg

Articole recomandate

Unghiile se rup cu ușurință atunci când nu sunt hidratate suficient. De aceea, este important să îți masezi unghiile cu puțin ulei de măsline, mai ales după ce ai ținut foarte mult mâinile în apă sau au intrat în contact cu substanțe chimice care le dăunează. Poți folosi și ulei de ricin, atât pentru a le menține hidratate, cât și pentru a le ajuta să crească sănătoase.

2. Poartă mănuși când speli vase. Specialiștii ne recomandă să purtăm mănuși ori de câte ori facem treabă prin casă pentru a ne proteja unghiile de murdărie și de chimicalele din compoziția produselor de curățat.

3. Nu tăia cuticulele. Nu este indicat să tai cuticulele, deoarece au un rol important în protejarea unghiilor. Odată cu îndepărtarea cuticulelor, unghiile devin foarte fragile și sunt predispuse la infecții bacteriene.

4. Întărește-ți unghiile cu vitamina B. Alimentația joacă și ea un rol important în menținerea unghiilor frumoase și sănătoase. Biotina este una dintre vitaminele din complexul B care ajută la întărirea unghiilor. Cercetătorii suedezi au descoperit că persoanele care au luat 2,5 miligrame de biotină pe zi timp de cinci luni și-au întărit unghiile mult mai repede, spre deosebire de cei care nu au luat suplimente sau au optat doar pe o dietă bogată în vitamine din complexul B.

5. Pilește-ți unghiile corect. Pentru a evita creșterea fragilității unghiilor, pilește-ți unghiile într-o singură direcție. De asemenea, evită să îți pilești unghiile imediat după ce ai ieșit de la duș, deoarece unghiile moi se rup mai repede.

(Sursa: www.clicksănătate.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 11 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Argila, eficientă pentru orice tip de ten
Marţi, 10 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Iată ce purtăm toamna aceasta
Pagina a fost generata in 1.7237 secunde