Sfaturi pentru un sex de calitate

Vineri, 11 Octombrie 2013
418
Sari Locker, una dintre cele mai respectate femei sexolog din Statele Unite, a lansat cartea "Sex. Cum să faci să fie și mai bine", prin intermediul căreia le ofe-ră cititoarelor sfaturi sexuale.

Aceasta a fost invitată la mai multe emisiuni în care s-a vorbit despre parti-dele de amor, dis-cutând despre subiecte precum sexul prin telefon, sexul nesatisfăcător și se-xul în timpul sarcinii. Acum, în cartea amin-tită, ea vorbește despre sexul de calitate și oferă câteva sfaturi pentru ca totul să fie perfect în dormitor. Iată care sunt principale elemente care aprind o partidă de amor:

Băutura. Un foarte bun stimulent sexual este alcoolul. Spre exemplu, vinul și șampania sunt cunoscute ca fiind foarte bune afrodiziace. Potrivit cercetătorilor, alcoolul îi face pe oameni să se simtă mai sexy și reduce considerabil inhibițiile.

Muzica. Pentru romantici, muzica este foarte importantă. Dacă vreți ca noaptea să fie de neuitat, trebuie să aveți întotdeauna un CD sau un folder cu muzică inspirațională.

Locul. Un studiu realizat în SUA pe un eșantion de 40.000 de femei a scos la iveală faptul că 80% dintre respondente vor să facă sex în afara dormitorului. Atunci când au fost puse să spună unde ar prefera să aibă loc partidele de amor, acestea au afirmat că în camera de zi, în aer liber și în mașină. Trebuie să comunicați în permanență și să vă spuneți unul altuia în ce loc ați vrea să faceți sex.

Poziția. În timpul partidelor de amor nu trebuie să existe emoții și rușine. Dacă simțiți că o poziție nu vă avantajează sau nu vă este pe plac, trebuie să-i spuneți partenerului să încercați o altă poziție. În momentul în care ați ajuns în poziția perfectă, cu siguranță și partida de sex va fi mai plăcută.

Mai mult, sexul are o mulțime de beneficii, iar cercetătorii găsesc în fiecare zi câte un nou argument. Cercetătorii de la Universi-tatea din Amsterdam au descoperit că sexul are influență și asupra creierului. Iată cum ne face sexul mai deștepți:

1. Sexul crește capacitatea mentală. Potrivit studiului menționat mai sus, participanții care au declarat că se gândesc des la sex au avut rezultate mai bune la testele de gândire critică.

2. Sexul te face mai fericit. Oxitocina eliberată în timpul sexului te face mai fericit și, astfel, creierul gândește mai bine.

3. Sexul te scapă de stres. Tot oxitocina este cuvântul magic. Această substanță care eliberează organismul de stres ajută creierul să dea randament mai bun.

4. Sexul crește respectul de sine. Când te simți bine, când ești mai puțin stresat, crește și imaginea de sine. Iar o imagine de sine la cote înalte îi dă voie creierului să funcționeze la maximum.

5. Sexul te ajută să dormi bine. Din nou, vinovată este oxitocina. Un somn bun ajută creierul să se odihnească, iar un creier odihnit funcționează mai bine.

(Sursa: www.eva.ro, www.sfatulpărinților.ro)


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 1.385 secunde