Sfaturi pentru părinții cu copii timizi

230
Sfaturi pentru părinții cu copii timizi - sfaturitimizi-1370001453.jpg

Articole recomandate

Nu toți copiii se simt confortabil în preajma altor prichindei din cauza timidității. Specialiștii au câteva sfaturi pentru părinți, în măsură să-i ajute pe cei mici să depășească această stare:

l Dacă ezită să-i privească pe cei din jur în ochi, propune-i să se uite în vârful nasului lor. Cu puțin antrenament și în timp, nu va mai avea nevoie de repere, ci se va uita cu mai multă încredere la cei din jur.

l Învață-l câteva replici standard.

l Repetați împreună situații sociale. De exemplu, pregătește-l pe cel mic pentru evenimentele la care trebuie să participe, încearcă să-i descrii locația, așteptările, activitățile și oamenii prezenți acolo, căci aceste detalii îl vor ajuta să se împrietenească mai repede cu restul invitaților.

l Pregătește sesiuni de joacă. Dacă te aștepți ca micuțul să capete brusc mai multă încredere în fața tuturor, s-ar putea să fii dezamăgită. Poți, în schimb, să inviți un copil cu care se înțelege cel mai bine la voi acasă, pentru a se cunoaște mai bine, pentru a-și descoperi pasiunile comune. Astfel, micuțul va câștiga un nou prieten, care ar putea fi puntea spre legarea altor prietenii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 25 Mai 2013
Stire din Cetățenești : Bolile picioarelor copiilor
Sâmbătă, 27 Aprilie 2013
Stire din Cetățenești : Computerul copilului, motiv de divorț
Pagina a fost generata in 3.5216 secunde