Sfaturi pentru înlăturarea pericolelor din casă

Vineri, 28 Noiembrie 2014, 16:28
123
Când sunt foarte tendința generală a copiilor este să bage lucruri în gură, evident, din dorința de a explora și de a învăța cât mai multe despre lumea care-i înconjoară. De aceea, de multe ori, se pot otrăvi accidental. Dacă s-a întâmplat asta, potrivit Ghidul.părinților.ro, ar trebui să știi cum să acționezi și să nu intri în panică, din cauză că nu orice substanță toxică este și letală.

1. De exemplu, pentru copiii sub 6 ani, sunt considerate substanțe foarte toxice: pastilele care conțin fier (în supradozaj, pesticidele, substanțe din petrol sau fluide inflamabile. Nu la fel de periculoase, dar tot toxice, pot fi: cosmeticele, produsele de îngrijire, soluțiile de curățare și unele plante. Este esențial să citești ambalajele tuturor produselor de curățare înainte să le cumperi și să le alegi pe cele mai puțin toxice.


2. Sunt considerați mai puțin periculoși pentru sănătatea copilului înălbitorii fără clor, oțetul, boraxul, ceară sau dispozitivele de desfundat instalațiile cu aer comprimat, în locul lichidelor corozive. 


3. Încuie toate dulapurile în care ții medicamentele și substanțele periculoase, chiar dacă sunt expirate, întrucât copilul tău poate foarte ușor să se urce pe un scaun, pe care și l-a adus singur, și să ajungă și la dulapurile poziționate mai sus.


4. Niciun dop nu este special făcut astfel încât copilul tău să nu aibă acces la conținutul sticlei. De fapt, nu există o siguranță că acesta nu-l va putea deschide. Nu este exclus că un copil de numai 2 ani, în 30 de minute în care este lăsat singur, să deschidă și cel mai sigur mecanism al unei sticle. Pentru o evidență mai bună a produselor din casă, păstrează medicamentele, pesticidele și detergenții în cutiile lor originale. Înlocuiește toate etichetele care nu mai sunt lizibile cu altele noi. Nu depozita substanțe otrăvitoare sau toxice în recipientele pentru mâncare, care pot fi confundate și de adulți! Nu îi spune niciodată copilului tău că medicamentele sunt dulciuri sau alimentele lui preferate, chiar dacă încerci să-l convingi să le ia mai ușor. Și pentru că ei învață prin imitație, nu-ți lua medicamentele în fața copilului, pentru că în orice clipă ar fi tentat să procedeze și el la fel.Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 1.2193 secunde