Sfaturi pentru gospodine

248
Sfaturi pentru gospodine - sfaturigospod16fb-1392554075.jpg

Articole recomandate

De-a lungul generațiilor, s-au acumulat o serie de secrete culinare, care erau respectate cu strictețe și apoi transmise din generație în generație. Iată câteva din micile trucuri din bucătăria bunicii:


l Coaja legumelor și fructelor se curăța cât mai subțire. pentru a se păstra cât mai multe vitamine l Legumele nu se pun la fiert în apă rece, ci în apa care fierbe, în care se adaugă în prealabil sare l Preparatele alimentare se prăjesc în ulei încins, atunci acestea prind o crustă, care nu permite să se scurgă sucul din ele l Nu se recomandă folosirea uleiului a doua oară pentru prăjit, căci se formează oxidanți dăunători l 


Nu se pune carnea la fiert în apa clocotită, fiindcă se pierd substanțele extractive valoroase, acestea se păstrează mai bine când carnea se pune la fiert în apă rece și se fierbe la foc mic l În trecut, din cartofi se pregăteau diferite mâncăruri, dar cel mai mult se consumau fierți sau copți, mai rar prăjiți. De reținută că, prăjiți, cartofii își pierd 60% din vitamine, pe când cei fierți sau copți nu suferă nicio pierdere l Zeama de varză murată, folosită la acritul ciorbei, se fierbe separat într-un vas, adăugând o ceapă, se spumează și abia după aceea se adaugă la mâncare l Când se fierb legume proaspete, sarea se pune întotdeauna la început, pe când la legumele uscate, cu câteva minute înainte de a fi gata fierte, pentru a nu se întări l Atunci când se sotează legume, sarea se pune la sfârșit, pentru a se evita pierderea sucului, dar și pentru a se rumeni mai rapid l După ce se scurge prima apă de la fasole, se adaugă la fiert doi-trei căței de usturoi și un cartof tăiat în patru, care se scot după fierbere și se aruncă. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 08 Februarie 2014
Stire din Diverse : Sfaturi pentru gospodine
Marţi, 28 Ianuarie 2014
Stire din Diverse : Sfaturi despre ghivecele pentru plante
Pagina a fost generata in 4.0362 secunde