Sfaturi pentru gospodine

216
Sfaturi pentru gospodine - sfaturigospod-1391790913.jpg

Articole recomandate

l Nu depozitați bananele în buchet, așa cum sunt ele de obicei, sau într-un bol de fructe, alături de alte fructe. Fiecare banană trebuie pusă într-o locație diferită, deoarece bananele emană un gaz care determină coacerea rapidă a fructelor de lângă ele. Separându-le, vor sta proaspete mai mut timp.
l Înainte de a pregăti floricelele de porumb pe aragaz, puneți-le întâi timp de 10 minute în apă. Scurgeți-le de apă și pregătiți-le apoi ca de obicei. Umiditatea ajută floricele să se spargă mai repede și să fie mai pufoase
l Pentru a nu înmuguri cartofii, puneți în pungă, alături de ei, și un măr.
l Dacă vă mai rămâne vin în sticlă, congelați-l în cuburi, în tăviță, și îl puteți adăuga ușor în supe sau sosuri. Savoarea va fi deosebită.
l Pentru a curăța fisurile și locurile greu accesibile din vase, umpleți-le cu apă și adăugați două comprimate de Alka-Seltzer. Bulele vor curăța fisurile.
l După ce fierbeți paste sau cartofi, răciți apa și folosiți-o pentru a uda plantele de apartament. Apa conține nutrienți pe care plantele le adoră.
l Când curățați acvariul, nu aruncați apa, ci folosiți-o pentru a uda plantele din casă. Azotul și fosforul transformă apa din acvariu într-un fertilizator ideal.
l Atunci când vreți să dezghețați o bucată de carne de la congelator, turnați oțet peste ea. Nu doar că va frăgezi carnea, ci va grăbi și dezghețarea. 
l Substanța din ceapă care provoacă lăcrimarea ochilor este situată în rădăcina acesteia. Tăiați această parte într-o formă conică și îndepărtați rădăcina.
l Dacă apreciați gustul usturoiului, iar stomacul protestează ori de câte ori îl folosiți, încercați trucul următor: ungeți vasul în care urmeză să serviți mâncarea cu un cățel de usturoi, astfel veți avea parte de aromă fără a beneficia și de arsuri la stomac.
l Bicarbonatul de sodiu nu este un deodorant atât de eficient pentru frigider pe cât crede_i. Cărbunele activ este mult mai potrivit pentru absorbția mirosurilor din frigider și congelator.
l Totuși, bicarbonatul de sodiu este un agent de curățare extrem de eficient. Folosiți-l împreună cu oțetul pentru a dezinfecta canalizarea și a curăța chiuvetele.
l Dacă vă crestați la deget în timp ce tăiați legumele, așteptați până se oprește sângerarea, apoi aplicați un strat subțire de ojă, care va acționa ca un bandaj. 
l Pentru ca zahărul brun să nu se întărească, puneți în pachet o felie de măr sau o bucată de pâine.
l Cafeaua se păstrează cel mai bine la frigider fie că este boabe, fie că este măcinată.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 28 Ianuarie 2014
Stire din Diverse : Sfaturi despre ghivecele pentru plante
Pagina a fost generata in 1.475 secunde